Snart slut for test og vaccinationer

De nationale sundhedsmyndigheder har bedt regionen lukke de fleste af de tilbageværende midlertidige test- og vaccinationstilbud

Udgivet:27. februar 2023, 11.47

Læsetid:1 minut

De sidste midlertidige testcentre i regionen lukkes ned, mens vaccinationer flytter til blandt andet Regionshospitalet Gødstrup. Foto: PR-foto

3 måneder siden

HERNING/GØDSTRUP Det begyndte i hastigt opsatte hvide telte, men er nu så meget hverdag, at Region Midtjyllands test- og vaccinationstilbud kan lukke næsten helt ned.

Behovet for test og vaccination har længe været meget lille, og uden udsigt til nye smittebølger har de nationale sundhedsmyndigheder nu bedt Region Midtjylland om at skrue mest muligt ned for de regionale test- og vaccinationstilbud. Det oplyser regionen i en pressemeddelelse.

Derfor er der fra 1. marts kun åbent for borgere, der ønsker første og andet stik (primærvaccination) mod covid-19 og abekopper. Vaccinationerne fås på enten Aarhus Universitetshospital eller Regionshospitalet Gødstrup.

Afhænger af behovet

- Vi kommer til at begrænse åbningstiden mest muligt, da det er en lille gruppe borgere, der fortsat skal tilbydes vaccination. Men åbningstiden vil selvfølgelig afhænge af, hvor mange der vil vaccineres, siger regionsrådsformand Anders Kühnau (S).

Det er nationalt besluttet, at der ikke længere er behov for et offentligt tilgængeligt tilbud om covid-19-test. Derfor lukker alle offentlige testtilbud i hele landet 1. april.

Interessen for covid-19 test har længe ligget på et meget lavt niveau, og derfor sker der i Region Midtjylland en gradvis nedlukning, som betyder, at åbningstider frem mod 1. april bliver kortere og åbningsdagene færre.

Hospitalerne sørger fremover for covid-19-test i forbindelse med indlæggelser.

De nationale sundhedsmyndigheder har endnu ikke afklaret organiseringen af den nationale vaccinationssæson 2023/2024.