Fest for de frivillige

Stor tilslutning til adventsfest på soldaterhjemmet

4. december 2019, 10.27

Formanden for Ikast Genbrugscenter, Kaj Vestergaard (t.v.), ses her til adventsfesten sammen med Allan og Anne Schrøder, ledere af KFUM’s Soldaterhjem. Foto: Privatfoto

IKAST Der er et stærkt bånd imellem KFUM’s Soldaterhjem i Kølvrå og de cirka 90 frivillige medarbejdere i Ikast Genbrugscenter i Møllegade i Ikast.

Genbrugsmedarbejderne er nemlig via salget i butikken med til at finansiere en stor del af driften af soldaterhjemmet. I de seneste 10 år har Ikast Genbrugscenter hvert år bidraget med et sted mellem 300.000-350.000 kroner.

En tak for indsatsen

Det stærke bånd markeres ved, at de frivillige i genbrugsbutikken hvert år inviteres til adventsfest på soldaterhjemmet.

I år var der meget stor deltagelse, idet omkring 80 havde tilmeldt sig.

Det blev til en virkelig hyggelig aften, hvor lederparret Allan og Anne Schrøder takkede de frivillige for indsatsen.

Parret orienterede om arbejdet på soldaterhjemmet og fortalte, at soldatermissionen på landsplan har en omsætning på cirka 30 millioner kroner. Omkring en tredjedel af disse penge kommer fra frivillige. Så uden frivillige er det ikke muligt at skabe et fristed som det i Kølvrå for de værnepligtige på flyvevåbnets basisuddannelse, de professionelle soldater, officerer, forældre og pårørende og mange kursister uden for såvel som inden for forsvaret.

Flyvestation Karup er den største arbejdsplads i området: Den har cirka 3500 ansatte, som kommer fra ikke færre end 80 af landets kommuner.

KFUM’s Soldaterhjem benyttes meget flittigt. Soldaterhjemmet har hvert år mellem 23.000 og 25.000 gæster.