Der er brug for flere ansatte i ældreplejen

18. juni 2021, 16.40

Birgitte Vind. Foto: Steen Brogaard

AFTALE Vi drømmer alle om et godt og langt liv. Og heldigvis lever vi danskere længere. Vi er til og med ofte aktive langt ind i alderdommen. Og selvom vi alle gerne vil klare os selv, kommer der et tidspunkt i de fleste menneskers liv, hvor kræfterne bliver mindre, og hvor man har brug for hjælp og støtte i dagligdagen. Den kommunale ældrepleje er en af hjørnestenene i vores velfærdssamfund. Og vi skal hele tiden sikre, at ældreplejen er kendetegnet ved høj faglighed og dedikerede medarbejdere.

Derfor glæder det mig, at ældreplejen nu får et markant løft. Regeringen og partierne bag finansloven er nemlig blevet enige om udmøntningen af »Flere hænder og højere faglighed i ældreplejen« fra Finansloven for 2021, hvor vi afsatte 425 millioner kroner i 2021, 450 millioner kroner årligt i 2022-2023 og 500 millioner kroner årligt fra 2024 til at uddanne flere i ældreplejen.

Aftalen betyder, at kommunerne tilsammen kan uddanne 1000 ufaglærte medarbejdere til enten social- og sundhedshjælpere eller social- og sundhedsassistenter og samtidig ansætte 1000 erstatningsmedarbejdere, der skal skabe omsorg og nærhed for vores ældre i mellemtiden. Det er flere varme hænder, der fremover vil være rustet til at passe endnu bedre på vores ældre. For en ældreordfører er det en utrolig glædelig nyhed!

Vi fordeler pengene efter kommunernes andel af ældre. For at få del i midlerne kræver det dog, at kommunalbestyrelserne i de forskellige kommuner tilkendegiver, at de ønsker at gøre brug af tilskuddet. Og det kan jeg jo kun bakke op om, at man gør. For vores ældre har fortjent at blive passet på af medarbejdere med en stærk faglighed.

En god og tryg ældrepleje handler om mange ting, og et sted at starte er at sikre nok ressourcer og de rette kompetencer. For når der kommer flere ældre, skal pengene også følge med. De senere år er der blevet tilført tre milliarder kroner til den kommunale velfærd og med denne aftale, tager vi nu endnu et vigtigt skridt.

Indlæser debat...