Videbæk Handel og Erhverv: Foreningen nytænkes efter opfordring fra Ringkøbing Fjord Handelsråd

Drømmen er at få alle med et Videbæk-cvr-nummer med i foreningen, der foreløbig har omkring 50 medlemmer

Udgivet:03. februar 2023, 11.27

Læsetid:3 minutter

Hanne Mikkelsen (t.v.)fra Autogården Videbæk, indehaveren af Nybo Mode og Change Lingerie, Birgit Nybo Olesen, og butiksbestyreren hos ABC Lavpris i Videbæk, Magnus Halkjær Christensen, får en snak om fremtiden for Videbæk Handel og Erhverv. Foto: Privatfoto

1 måned siden

VIDEBÆK Videbæk Handel og Erhverv har en periode været uden bychef. Det bliver der måske lavet om på nu.

I hvert fald var det et af de punkter, der blev debatteret, da 50 medlemmer og ikke-medlemmer af foreningen forleden var til det første af to strategimøder om foreningens fremtid.

Mødet fandt sted i Videbæk Idræts- og Fritidscenter og havde konsulent Palle Kjær fra firmaet Contra Denmark samt direktøren for Ringkøbing Fjord Handelsråd, Jacob Muldkjær Rasmussen, som facilitatorer.

Læs også
<span>Bychef stopper:</span> Det blev til to år på posten <span>Bychef stopper:</span> Det blev til to år på posten
Læs også:
Bychef stopper: Det blev til to år på posten

Sårbar retning

- Det er Ringkøbing Fjord Handelsråd, der har lagt op til møderne om en strategiplan for Videbæk Handel og Erhverv. Handelsrådet har støttet projektet med 15.000 kroner, siger Jacob Muldkjær Rasmussen.

- Det er vigtigt, at centerbyerne har en handelspolitik og strategiplan. Ofte er der ikke så mange ressourcer i en handelsforening - i Videbæk har man blandt andet været uden bychef i flere perioder. Det giver udfordringer.

- Derfor er det vigtigt, at handelsforeningen er super-skarp på, hvad der skal arbejdes med, og hvad der giver medlemmerne og byen værdi. Er foreningen ikke det, kan den let komme i en sårbar retning, fastslår handelsrådsdirektøren.

Skal byen have en bychef?

Medlemmerne af Videbæk Handel og Erhverv fik talt om mange punkter til det første strategimøde.

- Der var en virkelig god debat. Der blev talt om adskillige ting:

- Skal vi have en eventmager igen? Foreningens aktiviteter var til debat. Der blev snakket om flagallé, om butiksfacader og om synligheden på de sociale medier, fortæller formanden for Videbæk Handel og Erhverv, Anita Søjbjerg.

Detail og erhverv samles

Også kontingentet var på tale til det første strategimøde. Formanden for Videbæk Handel og Erhverv ønsker ikke at oplyse, hvor meget foreningen årligt får ind i kontingentkroner.

- Det er noget af det, vi skal have kigget på, siger Anita Søjbjerg.

Et andet punkt, der var på programmet, var, hvordan foreningen får flere erhvervsvirksomheder med i medlemsskaren.

- Vi fik talt en del om, hvordan erhvervslivet kan få mere gavn af at være medlem af Videbæk Handel og Erhverv. Måske skal vi stå bag en eller flere årlige messer, hvor erhvervslivet kan få lov at »shine«. Der var enighed om, at vores mål skal være, at alle med et cvr-nummer i Videbæk skal være medlem af vores forening. Vi skal blot finde ud af, hvordan vi smeltes mere sammen, end vi er nu, siger Anita Søjbjerg.

Ønske om sociale tiltag

De 50 fremmødte var enige om, at foreningen skal sparkes i gang efter corona, ligesom sociale tiltag medlemmerne imellem var et stort ønske fra alle.

- De sociale tiltag er vi så småt begyndt på. Vi holder fyraftens-komsammen. På den måde bliver vi også mere trygge med hinanden, siger Anita Søjbjerg.

Facilitatorer Palle Kjær og Jacob Muldkjær Rasmussen samlede trådene fra aftenen. Frem til næste strategimøde på tirsdag arbejder de med strategiplanen for Videbæk.

De sidder i bestyrelsen

- Palle Kjær skal fremlægge planen på mødet. Derefter skal vi gå i dybden med de mange punkter. Vi skal finde ud af, hvad der virker for Videbæk. Selve strategiplanen bliver godkendt på foreningens generalforsamling. Der er ikke fastsat en dato for generalforsamlingen, men ifølge vedtægterne skal det være inden udgangen af marts, siger formanden for Videbæk Handel og Erhverv.

Hun har endnu ikke overblik over, hvem i bestyrelsen der er på valg til dette års generalforsamling.

Bestyrelsen består af Anita Søjbjerg fra EP Sko, Birgit Nybo Olesen fra Nybo Mode og Change Lingerie, Henrik Juhl fra Videbæk Idræts- og Fritidscenter, Lotte Bliddal fra Advokathuset Bliddal samt Ole Christensen fra HNN Byggefirma ApS.

Suppleanter - og med til alle møder - er Preben Haunstrup Pedersen fra Super Dæk Videbæk samt Merethe Dalgaard Jensen fra Imerco Videbæk.

En god kop kaffe og en god debat. Der blev talt fremtid i Videbæk Handel og Erhverv forleden aften. Foto: Privatfoto
Gule lapper og A4-ark var i brug, da Videbæk Handel og Erhverv indbød til møde om foreningens fremtid. Her ses Marlene Kjer fra Kjers Brød i Videbæk. Foto: Privatfoto

Indlæser debat