Cyklister jagter rekorden

Fodboldklubben i Aulum er efter et års fravær tilbage på cyklerne. Lørdag er der sponsorcykelløb, og der er mange penge at køre efter

15. september 2021, 10.19

Coronaen bremsede cyklerne sidste år, men nu er Aulum Cykel-Rally tilbage for 29. gang. Foto: Flemming Hansen

AULUM Der er plads til både små og store cykler, når der er cykelrally i Aulum på lørdag, og det er de velvoksne pengebeløb, der bliver kørt efter.

Sidste år blev løbet aflyst, men senest, der blev cyklet til fordel for fodboldklubbens arbejde, endte det med over 187.000 kroner i kassen. Da løbet varer i to timer, svarer det til 26 kroner i sekundet.

Det er Aulum IF - altså byens fodboldklub - og AIF’s Forældreforening, der står bag begivenheden, som bliver holdt for 29. gang. Formålet er at samle penge ind til AIF’s ungdomsafdeling, så derfor skal hver enkelt deltager have tegnet sponsorer for mindst ni kroner pr. kilometer.

Selv om løbet varer to timer, er det ikke et krav, at man cykler hele tiden. Er benene ikke for gode, kan man holde en pause og få lidt vand eller et stykke kage, så der kan blive samlet kræfter til et par omgange mere.

Præmier

I ethvert cykelløb skal der være nogle præmier, og det er der også i årets cykel-rally. Der er fine gavekort/gaver til de kørere, der har kørt flest penge ind, men også til de kørere, der har kørt længst i hver af de tre klasser, som kørerne er inddelt i.

Endelig vil der også blive trukket lod om gavekort blandt de kørere, der ikke har vundet noget i de enkelte klasser.

Der er start og opløb ved Aubo på Vævervej i Aulum, og da der bliver kørt på en rundstrækning, kommer deltagerne forhåbentlig forbi mange gange.

Indlæser debat...