Konservative visioner for den nye valgperiode

25. november 2021, 11.27

Per Ørum. Foto: PR-foto

KOMMUNALVALG Kommunalvalget er nu vel overstået, og borgerne i Herning Kommune kan trække vejret igen efter en tid med kulørte valgplakater, omdeling af foldere samt vælgerjagt på gader og stræder af velmenende politikere med argumenterne i orden.

Fra Konservativ side vil vi gerne sige ydmygt tak til dem, der stemte på os, og dermed gav os det bedste valg til dato, i det man kalder den nye Herning Kommune, altså efter den seneste kommunalreform. Vi vil efter bedste evne bestræbe os på at leve op til den tillid, som vælgerne har vist os.

Vi gik til valg med store visioner på vegne af Herning Kommune. Med udgangspunkt i disse visioner vil vi forsøge at trække udviklingen i den retning i den kommende valgperiode.

Det betyder, at vi vil bruge vores indflydelse på at skabe mere vækst og gøre Herning rigere.

Vores mål er, at der skal være 100.000 indbyggere i kommunen om 10 år. Vi håber, flere partier vil følge trop, så denne vision bliver kommunens vision. Vi skal holde gashåndtaget i bund, sikre at flere familier bosætter sig i Herning Kommune, og ikke mindst at flere studerende bidrager til både vækst og mere liv i byen. Vi skal sikre flere hænder til vores virksomheder og til at levere den offentlige service. Dette er livsnødvendig, for at sikre velfærd til alle i det niveau, vi ønsker i fremtiden.

I den forbindelse er jeg meget taknemmelig over, at jeg som kommende næstformand i Økonomi, Erhverv og Uddannelsesudvalget får stor indflydelse på lige præcis disse områder. Jeg har desuden fået plads i Beskæftigelsesudvalget, hvor en personlig målsætning for mig på dette vigtige område er at tage fat på selve kvaliteten af den service, Jobcentret tilbyder virksomhederne.

I en undersøgelse udarbejdet af Dansk Industri ligger Herning Kommune ifølge virksomhederne blot nummer 54 ud af de 98 kommuner i Danmark, når det gælder Jobcenterets samarbejde med virksomhederne. Dette område skal forbedres.

Desuden er det vigtigt, at vi kigger på, hvordan vi kan finde inspiration i den private sektor i forhold til at få alle med og sikre job i det omfang, den enkelte magter. Vi har en historisk chance for at få flere med på arbejdsmarkedet og på den måde skabe bedre livskvalitet for flere.

Et godt eksempel på en privat aktør, der mestrer dette er Jobbanken i Nygade, som vi konservative ønsker endnu bedre vilkår for i fremtiden.

Endelig får jeg sæde i et midlertidigt opgaveudvalg med emnet »Den rette arbejdskraft til virksomhederne«. Ser meget frem til at bidrage til denne vigtige dagsorden, og jeg vil bestræbe mig på at besøge mange af områdets virksomheder i den kommende periode, og på den måde blive klogere på, hvor skoen trykker.

Herning skal fortsat satse stort på event og oplevelsesøkonomi, hvilket er fremhævet i det dokument, partierne i det nye byråd skrev under på selve valgnatten. Her er det også nævnt, at kommunen er ved at udarbejde en ny erhvervsstrategi sammen med virksomhederne.

I den sammenhæng er det vigtig for os konservative, at der skabes plads og rum til en massiv satsning fra kommunens side på verdens bedste tekstileventyr. Herning Kommune skal være den bedste til bæredygtig genanvendelse af tekstilaffald. Det vil skabe nye jobs, tiltrække investeringer, skabe grobund for erhvervsturisme, ovenikøbet på et felt hvor vi har traditionerne og historien. Dette vil blive et helt afgørende fokusområde for Det Konservative Folkeparti og forhåbentligt resten af byrådet i den kommende periode.

Jeg får følgeskab af Mette Guldberg, der bliver næstformand i Social- og Sundhedsudvalget. Som en del af formandsskabet i to af de »tunge« udvalg er målet for Det Konservative Folkeparti at skabe plads til balance og en indsats både i forhold til at sikre økonomisk vækst, og samtidig udvise social ansvarlighed overfor de mennesker, der af den ene eller anden grund er ramt på livet i det lotterispil, som livet jo på mange måder er. Vi skal komme hinanden mere ved i fremtiden i Herning Kommune. Denne opgave er lagt i kompetente hænder hos min kollega, Mette Guldberg, der med en valgkamp, som også gav valg til Regionsrådet, har fortjent en plads i det nye byråd.

Afslutningsvis vil jeg gerne takke de øvrige partier for valgkampen, som hele vejen igennem blev ført i en fair og konstruktiv tone. Vi glæder os til at samarbejde med alle partier/lister i det nye byråd. Jeg vil også sige tak og ikke mindst tillykke til Venstre og vores nye borgmester Dorte West. Vi har i Herning Byråd tradition igennem flere årtier for et tæt samarbejde mellem Venstre og Det Konservative Folkeparti. Dette samarbejde ser jeg rigtigt meget frem til at videreføre i den kommende valgperiode.

Jeg afsluttede det sidste debatmøde i valgkampen på Herning Folkeblad med at citere mit personlige politiske forbillede, Poul Schlüter med ordene – »Det går op og det går ned – men det skal nok gå alt sammen«. Det gælder helt sikkert også for Herning Kommune i den kommende valgperiode.

Indlæser debat