Scorer job som chefkoreograf i Kina

Kinesisk teater i Shanghai ville have 32-årige Lene Bonde som chefkoreograf på ny opsætning. »Skriv dit honorar her«, lød opfordringen i første kontraktudkast

Udgivet:26. august 2017, 05.24

Læsetid:6 minutter

HERNING - Vi vil gerne tilbyde dig et job som chefkoreograf. Du skal ikke bekymre dig om honoraret ...

Nogenlunde sådan lød meldingen, da Lene Bonde fra Herning sidste efterår blev prikket på skulderen under et besøg i Kina, hvor hun var på besøg med Balletskolen Holstebro som led i et udvekslingsprojekt.

- Det er endt med, at jeg skal lave koreografien til dansemusicalen »The Love of the White Snake«. Forestillingen skal spille på Magnolia Theatre i Shanghai i november, siger Lene Bonde til Herning Folkeblad.

Den 32-årige danseformidler bor på Østerbro i København, hvorfra hun pendler frem og tilbage til jobbet i Holstebro.

På Balletskolen underviser hun i contemporary dans og er kunstnerisk leder på Dansk Talentakademi. Men fra oktober har hun orlov i otte uger, hvor den kinesiske musical skal sættes op inden premieren 22. november.

- Stykket er bygget op over et kendt kinesisk folkeeventyr. Jeg bliver den eneste udlænding på produktionen. Det er selvfølgelig en stor ære at være udvalgt til det, siger Lene Bonde, som er godt på vej til at skabe sig et navn i Kina.

Gennembruddet kom, da et af Lene Bondes dansehold for tre år siden optrådte for ikke færre end 340 millioner tv-seere på Kinas største satellitkanal.

Balletskolen i Holstebro har en 10-årig samarbejdsaftale med Shanghai Theatre Akademi. Og det var som led i dette projekt, at Lene Bonde var i Shanghai igen i 2016 for at lave forestillingen Crossing med både danske og kinesiske dansere.

Forretningsmøde på Hilton...

Vil du have fuld adgang til alle artikler på herningfolkeblad.dk?

Første måned for 19 kr.

Herefter 99 kr. pr. måned

KOM I GANG NU
OG LÆS ARTIKLER OM 2 MIN.
MobilePay

Tilbuddet gælder kun nye kunder og abonnementet fortsætter til normalpris. Nem opsigelse. Har du benyttet dig af tilbuddet inden for de seneste seks måneder? Se din pris her

Ønsker du kun at læse denne artikel? Køb dagsadgang her

Er du interesseret i e-avisen eller avisen leveret i din postkasse? Klik her

Allerede abonnent? Log ind