Svindler på Facebook

Udgivet:05. august 2022, 13.00

Læsetid:1 minut

Af Inger Kristensen. Nygade 3D Herning

SNYD I går modtog jeg en besked fra en ven, som spurgte til, om jeg havde læst en god nyhed. Tænkte mig godt om, men huskede ikke nogen besked.

Spurgte så til, hvad hun mente. Hun havde modtaget en besked om, at hun havde vundet 1.250.000 kroner. Hun havde ikke modtaget pengene. Hun havde valgt at investere. Hun forhandlede med en »hård« agent.

Dog var der ikke noget i vejen for at få pengene sat ind på min konto. Jeg skulle dog lige give besked, når jeg begyndte på noget.

I stedet ringede jeg min ven op. Der var nogen overraskelse at høre, da jeg spurgte ind til, om det var en dansker eller hvad, hun havde talt med.

Hun havde intet vundet og var ikke i nogen forhandling. Vi var helt enige om, at det var hr. svindel og fru Fup, som var på spil.

Har fra en EDB-kyndig person fået følgende at vide: At så længe der ikke var givet personlige oplysninger, er der ikke risiko for at blive hacket.

Pas på derude: Når noget lyder for godt, skal man altid stille hv-spørgsmål. Hvor kommer det fra, hvem har? Og så videre.

Indlæser debat