Førte 2-0: Men Blue Fox tabte første træningskamp

Der var lovende takter undervejs, men det endte med et nederlag mod Frederikshavn

11. august 2019, 16.17

Cheftræner Ben Cooper måtte se sit hold sætte en 2-0-føring over styr mod Frederikshavn i holdets første træningskamp. Foto: Tom Laursen

ISHOCKEY Søndag eftermiddag var Herning Blue Fox for første gang i aktion frem mod den nye sæson.

I Kvik Hockey Arena var Frederikshavn White Hawks på besøg. De omkring 500 tilskuere fik en ganske underholdende forestilling at se.

Første periode blev dog præget af en lang række udvisninger til »blårævene«, der forsvarede sig godt, men omvendt også havde svært ved at skabe meget frem ad banen.

Det blev klart bedre i anden periode, hvor Thomas Andersen bragte Blue Fox foran efter forarbejde af Brodie Dupont.

Det blev 2-0 i et powerplay, hvor Mark MacMillan var lidt heldig med at få pucken under Frederikshavns keeper, Tadeas Galansky. Backen Sean Flanagan stod for forarbejdet.

Stillingen holdt til 30 sekunder inde i sidste periode. Har satte Dane Fox sig igennem på højrekanten og afsluttede selv forbi Simon Nielsen i Herning-målet. Det så lidt nemt ud.

Trætheden satte ind

Som tredje periode skred frem, overtog gæsterne mere og mere af spillet. Blue Fox-spillerne så trætte ud, og der var ikke overskud til meget kreativt i offensiv zone.

Med 16 sekunder tilbage - og med målmanden taget ud - lykkedes det nordjyderne at udligne. Simon Nielsen gav en retur, der lidt heldigt hoppede ud til Albin Lindgren, der kunne score til stor jubel i Frederikshavn-lejren.

Det betød fem minutters overtid med tre mod tre. Efter knapt to minutter lynede Santeri Suistio efter et kvikt og godt opspil.

Foruden ide allerede nævnte gav Blue Fox også debut til Cam Brace, og så var der comeback til backen Rasmus Nielsen, der er tilbage i Herning efter tre sæsoner i SønderjyskE.

Det var en ganske hårdt spillet træningskamp, og allerede i første periode måtte Lasse Lassen opgave at spille videre. Det så ud til, at han fik en stav i hovedet.

Næste træningskamp for Herning er på tirsdag hjemme mod Esbjerg Energy.