Om Venstre-enevældets vejbommert

15. september 2021, 11.05

Erling Askjær Jørgensen. Foto: Flemming Hansen

TRAFIK Dorte West, som for nylig blev borgmester i Herning, skriver i hendes nyligt omdelte reklameblad for hende selv, at det er med stor stolthed og respekt for de resultater, Lars har opnået. Dette fik mig til at tænke igennem, hvilke resultater der er præsteret i Lars Krarups borgmester tid.

Jeg bor lige syd for Vesterholmvejs vestlige ende, og her hører vi mange gange dagligt sirenerne fra ambulancer og akutlægebiler. Vi er helt sikre på, at dette bliver endnu være, når det nye sygehus i Gødstrup bliver taget i brug fuldt ud!

Og den ny Hilmar Sølunds Vej fra Tjørring over til det nye sygehus er under Lars Krarups seneste borgmestertid anlagt som kun 2-sporet. Denne vej skal trække den store mængde trafik, der vil blive over til nye sygehus, fra Herning by og en del af oplandet. Der vil opstå trafikkaos, og dødelige situationer kan opstå, når udrykningsambulancer ikke kan komme frem. Ansvaret for forkert dimensionering af den nye Hilmar Sølunds Vej ligger hos Venstre -enevældet i hidtidige byråd. Hvad vil Dorte West gøre ved dette?

Om et halvt år, når det nye sygehus er fuldt ud taget i brug, og en udrykningsambulance ikke kan komme frem på Hilmar Sølunds Vej, sidder du med ansvaret, Dorte West, for det, du har stolthed over.

Den nye trend er, at vi skal sørge for og passe på biodiversiteten og skåne naturområderne ikke mindst de bynære. Det lader Venstre-enevældet hånt om.

I øjeblikket plastres det oprindelige naturområde på Jordbærmarken i Tjørring med søer og fugleliv til med tætte rækker af rækkehuse. Biodervisiteten og naturåndehullet for os, der bor omkring det oprindeligt skønne områder, det tramper Venstre-enevældet på. Profitten ved at sælge det skønne område til massiv tæt bebyggelse.

Hvornår siger Dorte West undskyld til de svaner, der hidtil har haft deres foretrukne ynglested på Jordbærmarken?

Række efter række med helt ens sammenbyggede rækkehuse er ikke noget kønt at se på!

Jeg opfordrer Dorte West til at køre en tur op ad vejen på Jordbærmarken og tage Hyldgaard med. Herefter kan I så fortælle, om I så noget smukt tilbage af den oprindelige smukke natur, og om I synes, det nu er attraktivt for de svaner, der har haft deres ynglesteder på Jordbærmarken gennem mange år.

Der, hvor der efter lokalplanen skulle have været grønt områder, er der nu etableret kæmpebjerge af jord og affald. Er der givet byggetilladelse til disse kæmpebjerge flere gange højere end husene, der bygges?

Hvis vi skal have stoppet for flere forkerte dispositioner omkring anlægning af veje og beskyttelse af naturområder, så er det nødvendigt at stemme på alt muligt andet end Venstre ved byrådsvalget i november. Den bedste mulighed er Nye Borgerlige.

Indlæser debat...