Firmafodbold holder jubilæum

Lørdag 25. februar sætter firmaer i Brande hinanden stævne i indefodbold for 50. gang

Udgivet:25. januar 2023, 22.31

Læsetid:2 minutter

Det er ikke kun æren, der spilles om. Der er også flotte medaljer og pokaler på spil. Foto: Tony Brøchner

4 måneder siden

BRANDE

I 1974 begyndte en tradition, som har vist sig særdeles sejlivet. Selv ikke covid-19 har formået at tage livet af den. Lørdag 25. februar afvikles Brande-mesterskaberne i firmafodbold derfor for 50. gang.

I mange år var det Brande Firmasport, der stod for at holde de årlige firmafodboldmesterskaber, men i 2007 overtog Brande Old Boys arrangementet.

Turneringen er altid blevet spillet i Brande Hallerne, men den har holdt flyttedag flere gange.

Tidligere lå mesterskaberne i firmafodbold således sidst i januar, men for en lille halv snes år siden, blev de flyttet til slutningen af februar - og de seneste to udgaver er på grund af coronarestriktioner blevet spillet den første lørdag i november.

Nu vender man imidlertid tilbage til den sidste lørdag i februar, og dermed er det til den tid mindre end fire måneder siden, de seneste vindere blev kåret.

Ved den lejlighed blev Artium/Ungdomsskolen vinder af herre A-rækken, herre B-rækken blev vundet af Dalgasskolen, Vagns Krostue vandt mixrækken, og damerækken blev vundet af Ikast-Brande Kommune.

Fire rækker

I alt spillede de 46 deltagende hold 103 kampe, før vinderne var kåret.

I 2021 var antallet af hold oppe på 53, og gennem årene har deltagerantallet svinget fra omkring 40 til næsten 70.

I mange år har byens to største virksomheder, Bestseller og Siemens Gamesa, været storleverandør af hold til turneringen, men i 2021 var det Give Steel, som stillede med flest hold af alle.

Det blev til hele 11 hold. Stålvirksomheden på Sjællandsvej deltog til gengæld slet ikke ved de seneste firmafodboldmesterskaber, men har meddelt, at de vender stærkt tilbage i år.

Præmier til publikum

Ud over præmier til de bedst placerede hold i alle fire rækker er der traditionen tro masser af spurtpræmier til samtlige hold skænket af byens firmaer og forretningsdrivende, uanset hvordan holdene klarer sig på banen.

Som noget nyt er der i år - i anledning af jubilæet - også publikumspræmier på spil.

Desuden er der en kontant belønning til holdet med den bedste udklædning.

For dem, der ikke er gamle nok til at deltage i firmafodboldmesterskaberne endnu, bliver der indrettet et kæmpestort legeland i Hal C, og der er også mulighed for en dukkert i svømmehallen i løbet af dagen. Begge tilbud er som altid ganske gratis at benytte sig af.