Tuborg-penge til Scene 7

Godt 160.000 kroner fra Tuborgfondet gør det muligt at forbedre lydforholdene

Udgivet:13. marts 2023, 11.58

Læsetid:2 minutter

Carsten Gjerløv og Scene 7 har modtaget en stor donation fra Tuborgfondet. Foto: Flemming Hansen

HERNING Tuborgfondet har doneret lige præcis 163.213,80 kroner til nyt udstyr på Scene 7.

Bevillingen er kommet hjem gennem et samarbejde mellem musikkonsulent Martin Damgaard, Rytmisk Musik Herning, daglig leder af Scene 7, Carsten Gjerløv og Herning Musikskole.

Pengene kommer fra puljen »Den gode lyd«, som er målrettet at optimere lydforholdene på landets spillesteder, og gerne de steder som har fokus på vækstlaget.

- Det er helt fantastisk, at vi nu får opgraderet noget af teknikken hernede. Det er noget, som kommer os til gode, både når vi skal afholde de større koncerter, men også for vækstlaget som får endnu bedre betingelser at udøve musik under, siger Carsten Gjerløv, daglig leder af Scene 7, i en pressemeddelelse.

Assistance fra Fermaten

Fermatens teknikere har hjulpet med at løbe al teknikken igennem og komme med deres vurdering af, hvad der skulle skiftes ud og optimeres. Så meget som muligt af det nye udstyr er indkøbt hos lokale Light Partner, så der er let adgang til service på teknikken - og så har det også været en prioritet at pengene bliver brugt lokalt.

Det er ligeledes også tænkt ind, at det skal være nemt at lave liveoptagelser dernede i fremtiden, og at der bliver lavet kurser i brugen af den nye mixer for interesserede bands og frivillige.

- Vi er meget taknemmelige for, at Tuborg har valgt at støtte vækstlagets muligheder her i Herning, og det har været godt at se, at så mange lokale aktører har budt ind for at få bevillingen her til kommunen. Vi håber, at alle brugere af huset får glæde af det nye udstyr, uagtet om det er et professionelt band, øvelokalebands, musikskolens bandklub, stand up eller noget helt femte som finder sted på Scene 7. Der er lagt et stort stykke arbejde i at få udvalgt de rette ting til stedet, både i forhold til kvalitet og brugervenlighed, lyder det fra musikkonsulent Martin Damgaard.

Udstyret forventes at blive installeret indenfor en måneds tid.

Indlæser debat