Strejkende bybuschauffører kan håbe på bedre bustider til sommer

Bybusstrejke i morges blev udløst af tidspres og dårlige forhold i ny chauffør­stue. Midttrafik lægger op til fortsat dialog

21. februar 2017, 16.02

11 dage efter at Herning Station blev officielt indviet, strejkede chaufførerne på Arrivas bybusser i dag fra morgenstunden. Efter tre en halv time kørte busserne igen. Foto: Henrik oLE jENSEN

Hundredvis af herningensere og pendlere kunne ikke komme med bus på arbejde eller i skole i morges. Bybusserne holdt stille i tre en halv time fra morgenstunden, fordi Arriva-chaufførerne er utilfredse med forholdene på Herning Station.

Ud over mangelfulde pausefaciliteter føler de sig tidsmæssigt presset. De risikerer at komme for sent af sted fra stationen, hvis de i deres korte pauser skal nå op til toiletterne på den nye Herning Stations førstesal. Oven i købet skal chaufførerne passe på bus- og togpassagerer, der krydser rundt på pladsen foran busserne, ligesom det giver knas i kørslen, at der stadig er vejarbejde i Sølvgade foran stationen.

- Det er jo få minutter, der kan få køreplanen til at svinge, så når vejarbejdet er væk, skal vi have afklaret, hvor stor en udfordring det er med toilettiden, og hvor meget det kan komme til at påvirke køreplanen, siger kommunikationschef Pia Hammershøy Splittorff fra Arriva.

- Men som operatør kan vi jo ikke umiddelbart ændre på tiderne i køreplanerne. Vi skal følge vores kontrakt, så længe den gælder - og så må vi snakke med Midttrafik til den tid.

De nuværende bustider gælder frem til 24. juni.

Læs også
Pressede bybuschauffører strejkede i tre en halv time for at få bedre forhold
Abonnement
Læs også
Bybusserne kører igen
Læs også
Bybusserne kører ikke