Ajax-træner: FCM er et »tough« hold

Den hollandske cheftræner, Erik ten Hag, havde ros til sine spillere for deres fight og mentale styrke, men spillemæssigt var han ikke tilfreds

4. november 2020, 08.16

Ajax-træner Erik ten Hag giver anvisninger fra sidelinjen. Han fik dele af sine kampforberedelser spoleret, da der var tvivl om, hvilke spillere han kunne stille med. Men den hollandske storklub endte med at have alle mand til rådighed. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

FODBOLD Han forekom mere lettet, end lykkelig, da han tog plads ved pressemødet efter kampen, Erik ten Hag. Ajax-træneren stod tilbage med de tre point, han kom efter, men spillemæssigt var han ikke helt tilfreds.

Han flettede dog en ros til FC Midtjylland ind i sin bedømmelse af sit holds præstation.

- Vi skal vise mere ro på bolden. Denne kamp kunne have været lettere, men vi endte med at måtte fighte hele vejen. Jeg må give et kompliment til mit hold: Efter en svær forberedelse vandt vi kampen. Midtjylland er et »tough« hold. De har en fantastisk indstilling. De giver aldrig op. Selv efter at vi kom foran 2-0, faldt deres motivation ikke det mindste, sagde Erik ten Hag.

- De (FCM, red.) kom højere op på banen og pressede os højt. Det fandt vi ikke løsningerne på i den periode, og derfor kom vi under pres. Men vi overlevede det, og det er det gode, vi tager med, lød det fra Ajax-træneren.

En del af spørgsmålene gik også efter kampen på det corona-kaos, der herskede op til opgøret. Ajax måtte i første omgang efterlade seks spillere i Amsterdam. Tre af dem - anfører Dusan Tadic, målmand André Onana og stortalentet Ryan Gravenberch - ankom om natten, mens de tre andre kom til Herning få timer før kampstart.

- Det påvirkede os selvfølgelig. Vi havde ikke de bedste forberedelser til denne kamp. Men som I så, kom vi godt fra start alligevel, sagde Erik ten Hag og tilføjede:

- Vi har et klart koncept, og alle spillerne kender deres roller. Derfor kan vi også skifte ud med kort varsel.

Ingen af de seks spillere formåede at aflevere de påkrævede friske, negative coronatest op til afrejsen i første omgang. Men efter en ny testrunde fik de pludseligt grønt lys.

- Det er en »crazy« situation, sagde træneren.

- Vi skal huske, at vi skal være glade for, at vi i det hele taget får lov at spille fodbold i denne tid. Det er ingen selvfølge. Men jeg synes, at det er et problem for fodbolden, hvis man skal mangle spillere på grund af falske testresultater, som, jeg tror, var tilfældet for os, fastslog Ajax-træner Erik ten Hag.