Uddelte Europa-tæsk: Herning-Ikast storsejrede i Ungarn

Lørdag knuste HIH-kvinderne ungarske Váci NKSE med hele 38-26

23. januar 2021, 17.51

Emma Friis scorede syv gange, da Herning-Ikast Håndbold problemfrit knuste ungarske Váci i EHF European League. Foto: Tom Laursen

HÅNDBOLD Efter den europæiske svipser mod Paris 92 har Herning-Ikast Håndbold atter kurs mod kvartfinalerne i EHF European League.

Lørdag eftermiddag uddelte HIH-kvinderne således tunge tæsk, da det på udebane blev til en overbevisende storsejr over Váci NKSE fra Ungarn. Klubben fra Ikast vandt med hele 38-26 efter midtjysk pauseføring på 21-13.

Dermed er Herning-Ikast - efter tre kampe - nu oppe på fire point i pulje A, som også tæller det russiske bundhold Zvezda Zvenigorod, og hvor to hold går videre efter de i alt seks gruppekampe.

Inden lørdagsmatchen i Városi Sportcarnok i byen Vác havde HIH-træner Kasper Christensen forudset en målrig duel mod den ungarske modstander, som i hver af deres to foregående opgør i EHF European League havde scoret 33 mål.

Det var Váci-enheden ikke i nærheden af at opnå denne gang. Hertil var Herning-Ikast-defensiven for kompakt, og - i modsætning til værterne - kunne gæsterne også fremvise stærke keeperpræstationer fra især veteranen Sabine Englert.

Første halvleg buldrede fremad i et opskruet og ofte for højt tempo, hvor kontramaskinerne var tændt med fuld ild hos både Váci og HIH.

Udeholdet indledte bedst og førte 3-0, men hjemmeholdet udlignede senere til 7-7, inden Herning-Ikast trak fra og etablerede føringer på fire, fem og seks mål.

En af årsagerne var en effektiv kontrafase, hvor især fløjene Emma Friis og Line Mai Hougaard var skarpe. Det samme var den bevægelige HIH-bagkæde, hvor særligt Simone Petersen formåede at udnytte pladsen, som det offensive Váci-forsvar tillod i stort set alle midtjyske angreb.

Mod slutningen af halvlegen pillede målvogter Jessica Ryde tillige to straffekast, og efter pausen fastholdt Herning-Ikast Håndbold et højt koncentrationsniveau.

Váci fik aldrig for alvor stresset eller presset HIH’erne - heller ikke selvom om værterne forsøgte sig med forskellige forsvars- og angrebskonstellationer. Dertil var klasseforskellen for stor, og kun den ungarske landsholdsplaymaker Rita Lakatos markerede sig i den ganske ensidige Europa-dyst.

Undervejs kunne Kasper Christensen med ro i sindet skifte flittigt ud. Det gav eksempelvis minutter til Naja Nissen Kristensen, Olivia Simonsen og Cecilie Brandt - og ikke mindst til stortalentet Michala Møller, som var ekstremt træfsikker.

Mod slutningen af kampen kom også helt unge talenter som Nanna Løvig Rasmussen og Mathilde Høy Troelsen på gulvet. Og til trods for, at Váci fik tre billige mål til sidst, var sejren en magtdemonstration af Herning-Ikast Håndbold.

Topscorer for HIH blev Simone Petersen med otte mål. Emma Friis scorede syv gange.