Bella sad fast bag container: Brand & Redning kaldt på en meget speciel opgave

Den finske lapphund Bella var søndag faldet ned bag en container, hvor den ikke kunne komme fri. Brand & Redning hjalp til med den specielle opgave

29. juli 2019, 09.00

Bella var faldet ned i hullet, der ses ved siden af containeren bag ved hunden her. Foto: Brand & Redning

TJØRRING Søndag morgen blev Brand & Redning MidtVest kaldt ud til en meget speciel opgave. Den finske lapphund Bella, der havde været forsvundet siden lørdag aften, sad fast bag en container, hvor den ikke kunne komme fri.

Ved Tjørring Kirke var Bella faldet ned bag containeren, da der var et hul mellem en aflæsningsrampe og containeren. Her stod Bella en meter nede og kunne hverken bevæge sig frem eller tilbage.

- Ejerne af hunden kunne ikke selv flytte containeren, så vi blev kaldt til som hjælp. Vi fik brugt nogle luftpuder til at skubbe containeren væk, så vi kunne få hunden fri, fortæller Kim Wemmelund, der er indsatsleder ved Brand & Redning MidtVest.

Opgaven er meget speciel, og det er ikke noget Brand & Redning har prøvet før.

- Det er ikke en afdeling vi opererer i så tit. Vi har ikke retningslinjer for, hvad vi skal gøre i sådan en situation. Men vi redder mennesker og dyr, og i den her situation ville vi have gjort det samme, hvis et menneske var faldet ned i stedet, forklarer Kim Wemmelund.

Efterfølgende var hundeejerne meget glad for brandfolkenes arbejde, da de fik Bella igen. Hunden kom ikke til skade ved faldet ned bag containeren.

Bella var faldet ned i hullet, der ses ved siden af containeren bag ved hunden her. Foto: Brand & Redning
Hundeejerne var glade for at blive genforenet med den finske lapphund Bella. Foto: Brand & Redning
Foto: Brand & Redning
Foto: Brand & Redning