Fælles ansvar at få MCH gennem corona-tiden

16. juni 2020, 13.03

Andreas Steenberg. Foto: Steen Brogaard

DRIVKRAFT Jeg blev som mange andre berørt af historierne om MCH’s økonomisk problemer. MCH har for mig været en af de store drivkrafter i Herning og omegn for oplevelser, jobskabelse og branding. På en måde indbegrebet af Herning-ånden, som mange taler om.

Det vil ikke være til at holde ud, at det store aktiv kommer i problemer på grund af nogle forhold, som MCH ikke selv er skyld i. Selvfølgelig har det i en periode været nødvendigt at lukke ned for store messer, koncerter og så videre på grund af corona.

Jeg tror ikke, at mange er uenige i det. Men det betyder selvfølgelig, at MCH er kommet i store problemer, fordi stort set hele deres aktivitet er lukket ned. Og man kan ikke bruge messehallerne, Boxen og så videre til meget andet. Og slet ikke noget, der giver samme omsætning.

Det er Folketinget, der har truffet de beslutninger. Derfor er det her ikke nogen stor kritik af regeringen. Vi har besluttet det her sammen. Det betyder så bare også, at vi sammen må finde løsninger til, at MCH kommer gennem krisen. Og sikkert andre lignende virksomheder rundt om i Danmark; Der er vel en håndfuld stykker.

Derfor har jeg taget initiativ til, at det bliver debatteret i Folketinget. Det er ment konstruktivt, og jeg håber, at kollegaer og regering vil se på sagen. For det er vigtigt for vores egn, at MCH kommer gennem denne tid.

Læs også
Klumme: Uden MCH ville Herning jo bare være en helt ordinær provinsby
+Abonnement