Se Folkebladets karakterer: Krigerne viste vejen i rød-hvid fightersejr

I sejren over Tjekkiet var der brug for hjerte og kriger-gen - og det har danskerne også. De største krigere scorer de højeste karakterer. Se alle Folkebladets karakterer til landsholdsspillerne her

3. juli 2021, 21.25

Thomas Delaney var banens bedste og vigtigste, da Danmark slog Tjekkiet 2-1 i kvartfinalen ved EM. Han scorede til 1-0 og brød en bunke tjekkiske angreb og tilløb til chancer. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

FODBOLD Det var ikke den mest sprudlende af de danske EM-sejre, men de danske spillere viste igen, hvilket enormt hjerte de spiller med. Der var power, energi, fightervilje og god sammenhæng i holdet. Nogle af holdets største krigere viste vejen.

Her er Folkebladets karakterer til de danske EM-spillere:

Kasper Schmeichel - 8

Tog alt, hvad der kom. Bedste aktion var, da han reddede et lumsk frispark for snuden af Soucek. Også fire fine redninger.

Andreas Christensen - 7

Som altid stærk på bolden og diskede også op med et par vigtige aktioner i eget felt - blandt andet en fin blokering. (ud 81’)

Simon Kjær - 9

Sikke en kaptajn. Sikke en forsvarsspiller. En stor boldspiller bliver han aldrig, men kaptajn Kjær afviser bare gang på gang. Vital brik for Danmark i de hårde faser af kampen.

Jannik Vestergaard - 8

Var ikke tæt nok på Schick ved målet, men ellers var han voldsomt stærk. Skabte stor chance for Damsgaard og var med i opspillet til 2-0. Ryddede samtidig stærkt op i luften og ved jorden.

Jens Stryger - 7

Assist til 1-0-målet med godt hjørnespark og flere fine indlæg og fremstød af Udinese-spilleren. Arbejdede flittigt. (ud 71’)

Pierre-Emile Højbjerg - 8

Ikke helt så iøjnefaldende, som i et par af de andre kampe - og alligevel umulig at overse. Forrygende fighterhjerte og vindervilje - især når det brænder på. Stærk karakter på det danske hold.

Thomas Delaney - 9 (Kampens spiller)

Hans flotte hovedstødsmål sendte holdet på rette kurs, og han fulgte op med den smittende fighterindstilling, da tjekkerne pressede på. Brød hele 12 tjekkiske angreb ifølge de officielle statistikker - det er voldsomt. (ud 81’)

Joakim Mæhle - 9

Nordjyden må også kunne begå sig ved VM i atletik. Han løber og løber og løber - og han gør det, mens han demonstrerer fin teknik. Oplægget til 2-0-målet er det mest kælne indlæg, der er set ved EM.

Martin Braithwaite - 6

Sprintede, knoklede og kæmpede. Hans fart var nyttig på kontrastødene, men han fik for lidt ud af det.

Kasper Dolberg - 7

Landets mest kliniske afslutter slog til, da han fik chancen. Men derudover var Nice-angriberen ikke involveret så meget, som man kunne håbe. (ud 59’)

Mikkel Damsgaard - 7

Kom til to store chancer på kontrastød efter lange afleveringer fra Højbjerg og Vestergaard. Lækre tæmninger, men afslutninger savnede den sidste skarphed. (ud 60’)

Indskiftere:

Yussuf Poulsen - 8

Bragte ny energi til holdet og gjorde en forskel, da han kom ind. Kom til to chancer og skabte én god mulighed for Mæhle. (ind 59’)

Christian Nørgaard - 8

Gav holdet ny defensiv stabilitet, da det trængte mest til det. Sikker på bolden. Vigtigt indhop af Brentford-spilleren. (ind 60’)

Daniel Wass - 6

Stryger og Wass bytter næsten hver gang, og de tager uproblematisk over for hinanden. (ind 71’)

Joachim Andersen - UB

Faldt fint ind på holdet. Man mærkede slet ikke, at boldsikre »AC« var gået ud. (ind 81’)

Mathias Jensen - UB

Nåede ikke at sætte det store aftryk, men faldt naturligt og fint ind. (ind 81’)

Karakterskala:

10: Verdensklasse

9: Fremragende kamp

8: Dominerende og vigtig

7: Stærk præstation

6: Godkendt indsats

5: En dag på kontoret

4: Plads til forbedring

3: Meget lidt fungerede

2: Skulle være blevet hjemme

1: Skandaløs indsats