Brandmand kom til skade i voldsom lejlighedsbrand: Ledte efter en person, som ikke var der

Brandfolkene kom i den grad på arbejde, da de natten til fredag blev kaldt ud til en lejlighedsbrand tæt ved herningCentret

25. juni 2021, 11.10

Sådan så lejligheden ud ved syv-tiden fredag morgen, da branden var blevet slukket. Foto: Aske Visser Ottosen

HERNING - Det var en meget voldsom lejlighedsbrand.

Sådan betegner Peter Kristensen, der er indsatsleder ved Brand & Redning MidtVest, den brand, der natten til fredag brød ud i en lejlighed på H.C. Ørsteds Vej i Herning få hundrede meter fra herningCentret.

Ud over et omstændeligt slukningsarbejde ventede der også brandfolkene en række andre opgaver.

Førsteprioritet

Beboere fra mange omkringliggende lejligheder skulle evakueres, mens en 40-årig mand fra den pågældende lejlighed stod på altanen og skulle reddes ned.

Sidstnævnte var det folkene fra Brand & Redning MidtVest tog hånd om først, da det første hold med seks brandfolk og en indsatsleder kom frem til stedet.

- Det var vores førsteprioritet. Han talte ikke supergodt dansk, men han får forklaret, at der er en person mere i lejligheden. Så vi sætter alle ressourcer ind på at få be- eller afkræftet det, fortæller Peter Kristensen, der er indsatsleder ved Brand & Redning MidtVest.

I forbindelse med den aktion kommer en af brandfolkene til skade.

- Det er jo træls, for det ønsker vi ikke for nogen af vores medarbejdere, men han kommer ind og er opsat på at redde det her menneske. Dragten beskytter heldigvis, men han har fået det, man kalder en første- til en andengradsforbrænding, fortæller indsatslederen, som yderligere oplyser, at manden i øjeblikket er indlagt på sygehuset i Herning, hvor han får behandling for skaden.

Læs også
15 måtte evakueres efter lejlighedsbrand i Herning

Ingen personer i lejligheden

Efter en ihærdig indsats, hvor brandfolkene, som Peter Kristensen beskriver det, »blev ved og ved«, lykkedes det dog aldrig at finde personen i lejligheden.

Han har dog en formodning om, at hvis der har været nogen, så er vedkommende smuttet fra stedet, før brandfolkene kom frem.

Det stod hurtigt klart, at de seks brandfolk og en indsatsleder ikke var nok til at håndtere den store opgave. Derfor blev den såkaldte »anden udrykning« med yderligere seks brandfolk også tilkaldt. Der var nemlig brug for flere røgdykkerhold.

Fuldt udviklet rumbrand

Omkring klokken otte fredag morgen - cirka fire timer efter at de blev kaldt ud, kunne de sidste brandfolk køre fra stedet, mens en større gruppe folk fra skadesservice tog over.

- Det var en fuldt udviklet rumbrand - det vil sige, at alt der måtte være i rummet, det brænder. Vægge, loft, gulvtæppe, alt brænder. Hvis der havde været personer i rummet, var de også brændt, fortæller indsatslederen og gør status på indsatsen:

- Lejligheden er udbrændt og er ikke beboelig, og lejligheden over er også ubeboelig. Så det var en meget hektisk morgen, men det var dejligt, at vi kunne redde en borger ned, det er jo det, vi er sat i verden for.