Kirken er åben over julen

Menighedsrådet ved Engesvang Kirke har fastsat, hvor mange der kan komme ind i kirken juleaftensdag

Udgivet:14. december 2021, 11.20

Læsetid:2 minutter

Krybbespillet i Engesvang Kirke. Foto: Hans Jørgen Hansen

ENGESVANG - Engesvang Kirke er klar til at fejre julen. Menighedsrådet har planlagt, hvordan julens gudstjenester kan gennemføres på en forsvarlig måde, fortæller menighedsrådsformand Vibeke Steen.

- Der er mange politiske signaler om, at man vil gøre alt for at undgå, at kirkerne bliver lukket ligesom sidste år. Men vil skal gøre alt, hvad vi kan for at gennemføre vores gudstjenester på en måde, så faren for smitte bliver mindst mulig, siger Vibeke Steen.

Menighedsrådsformanden fortæller i en pressemeddelelse, at der især til gudstjenesterne juleaften plejer at komme virkelig mange. I år bliver der grænser for, hvor mange der bliver lukket ind i kirken.

- Med den normale stoleopstilling har vi plads til 125, og vi lukker ikke ret mange flere ind. Vi vil naturligvis kontrollere coronapas, men jeg går ud fra, at alle voksne vil være vaccinerede, siger Vibeke Steen.

Fordel jer lidt

Skulle man ikke få plads, er der også råd for det.

- Af hensyn til dem, der ikke bliver plads til, stiller vi højttalere op udenfor, hvor det bliver muligt at høre, hvad der sker i kirken. Man har også mulighed for at vente i sognehuset til dørene bliver lukket op til næste gudstjeneste, siger menighedsrådsformanden.

Juleaftensdag bliver der gudstjenester klokken 9.30, 11.00, 13.30 og 15.00.

Der bliver kraftig udluftning mellem gudstjenesterne, og der vil være ensrettet færdsel, således man skal gå ind ad en dør og ud ad en anden. På den måde undgår man, at nogen møder hinanden i døren.

- Og så vil jeg da opfordre folk til at fordele sig lidt. Vi har jo gudstjenester både juledag og anden juledag, hvor der normalt ikke kommer så mange som til gudstjenesterne juleaftensdag. Og af de fire gudstjenester 24. december, er der ofte ledige pladser ved tjenesten klokken 11, ligesom den første gudstjeneste 9.30 er særlig tilrettelagt for børnefamilier, siger menighedsrådsformanden.

Fakkeloptog og bobler

Ud over gudstjenesterne 24., 25. og 26. december bliver der også gudstjeneste nytårsaftensdag klokken 14, hvor man slutter af med at ønske hinanden godt nytår med champagne.

2. januar er helligtrekongerssøndag. Som det er tradition i Engesvang, så har KFUM-Spejderne nytårsparade den dag. Der bliver fakkeltog fra brugsens parkeringsplads klokken 18.30, og når spejdere og andre deltagere i optoget kommer frem til kirken en halv time senere, vil der være en gudstjeneste tilrettelagt for børn og unge. Efter gudstjenesten bliver der i sognehuset serveret kakao og helligtrekongersbrød.