60 år med sammenhold, kærlighed og 1000 kampe på dommer cv'et

Aase og Knud Højlund er kendt af mange i området for deres aktive liv og frivillige arbejde. I morgen har de været gift i 60 år

9. januar 2019, 14.31

Aase og Knud Højlund tager både til Ikast for at se håndbold og til Herning for at se FCM spille superligafodbold på MCH Arena. At være aktiv er fortsat en stor del af parrets liv. Foto: Mikkel Korsgaard Christensen

Engesvang På en halvgrå januardag i Engesvang, åbner 83-årige Aase Højlund døren og byder inden for i hende og husbonden - 82-årige Knud Højlunds - hjem. Et hjem, der ligger få hundrede meter fra banelegemet og stationen i Engesvang, hvor det hele tog sin begyndelse for 69 år siden.

I morgen kan parret fejre diamantbryllup, og i årenes løb har de begge været særdeles aktive i foreningslivet, i det politiske liv og begge har en interesse for lokalsporten.

Lad os hoppe ind i tidsmaskinen og rejse tilbage til 10. juli 1950 klokken 10.50, da det hele begyndte. Her kørte toget fra Aarhus ind på Engesvang Station på en solrig dag. Knud Højlunds far havde på det tidspunkt netop fået plads på banen, hvor Knud Højlund derfor opholdt sig og kunne ses stå på perronen.

Ud af toget steg en ung pige fra Aarhus ved navn Aase. Forude ventede en ferie i Engesvang. Hendes blik panorerede over pladsen og nåede næsten hele vejen rundt, da øjnene pludselig satte i bakgear og vendte tilbage mod en nydelig herre.

- Der stod Knud. Jeg var solgt med det samme, mindes Aase Højlund.

Hun havde familie i Engesvang på sin mors side og besøgte Knud Højlund så ofte, det kunne lade sig gøre.

Efter parret blev gift, forsøgte de at bo i Aarhus, men efter 10 måneder lokkede Engesvang. Aase Højlund er uddannet defektrice i tilskæring og fik job i Ikast, mens Knud Højlund, der havde været i købmandslære i Bording, skiftede til en forretning i Silkeborg. Efter 10 år gik turen til Herning og til Super Gros, som i dag kendes som Dagrofa. Her arbejdede han i 15 år og blev engros-chef. Desuden har Knud Højlund siddet i byrådet i Ikast for Socialdemokratiet i 11 år.

Et harmonisk og heldigt liv...