Ny café for småbørnsforældrene

Forældre med småbørn får nu mulighed for at gå på barselscafé i Vildbjerg hver anden uge

30. oktober 2019, 12.47

Foto: PR-Foto

VILDBJERG Folkekirkens Familiestøtte har sammen med Vildbjerg Kirke og Sunds Kirke besluttet sig for at starte en såkaldt barselscafé for forældre med børn i aldersgruppen 0-2 år.

Her kan forældre, der er hjemme med deres børn, komme forbi hver anden uge i halvanden time og mødes med andre forældre og snakke om hverdagen.

- Barselscaféen er et godt sted at møde andre forældre fra dit lokalområde, hvor du kan dele lidt af din hverdag med et lille barn og måske også kan få vendt noget af det, som kan være svært eller udfordrende. Du vil altid blive taget godt imod, når du kommer, og du behøver ikke at frygte at komme alene, for det gør langt de fleste, siger koordinator i Folkekirkens Familiestøtte, Lene Rasmussen, i en pressemeddelelse om tilbuddet.

Ingen forpligtelser

Det er Folkekirkens Familiestøtte, som står for arrangementet, hvor der hver gang vil være et par sanglege med børnene samt en fælles samtale om et emne, som er relevant for småbørnsforældre.

Emnerne kan for eksempel handle om forældrerollen, familie i en digital verden, parforhold, den udvidede familie eller opdragelse og værdier i familien. Til sidst er der kaffe, te og boller - og fri snak om løst og fast.

- Når man går hjemme med en baby, er der ikke altid overskud til at tage initiativet til socialt samvær med andre. Her gør vi det, og man kan så møde op de dage, man har tid og overskud til det. Der er ingen forpligtelser, fortæller Lene Rasmussen.

I første omgang gives tilbuddet i Vildbjerg og Sunds, men der er mulighed for, at det på sigt kan brede sig til flere områder i kommunen.

I Vildbjerg er der barselscafé tirsdage i ulige uger i Vildbjerg Kirkecenter med opstart 5. november.

Både fædre og mødre er velkomne i barselscaféen, og tilmelding er ikke nødvendig, oplyser arrangørerne.