Menneskelige corona-prioriteringer

1. marts 2021, 13.50

Foto: Adobe Stock Photo

VACCINE Troels Johansen kalder i sit læserbrev i lørdagens Herning Folkeblad regeringens corona-prioriteringer for tvivlsomme, og han mener, at der tages alt for meget hensyn til de ældre.

Den prioritering, som regeringen har valgt, er for mig den helt rigtige.

Det er almindelig kendt, at jo ældre og svagere vi er, jo mere syge vil vi blive af at blive smittet med corona. Derfor er det yderst fornuftigt at vaccinere den gruppe først.

Børn og yngre bliver ikke så syge og kræver ikke hospitalsindlæggelse i samme omfang. Hvis ikke vi vacciner de ældre og svage først, vil de fylde vore hospitaler, og meget hurtigt vil kapaciteten på hospitalerne ikke kunne følge med.

At vi i Danmark tager hensyn til ældre og svagelige er for mig symbolet på menneskelighed og værdighed for det enkelte menneske. Et menneskesyn, som efter min mening er det unikke ved vores samfundsmodel.

Hvis jeg et kort øjeblik skulle gå ind på den prioritering, som Troels Johansen tilsyneladende ønsker, så skulle den praktiserende læge og plejehjemslederen udarbejde lister over de patienter (ældre og svagelige), som skulle længere tilbage i vaccinekøen. Vel vidende at den patientgruppe har den største risiko for at dø af sygdommen.

Det er selvfølgelig en måde at prioritere på, men for mig vil det nok være en yderst tvivlsom prioritering.

Læs også
Tvivlsomme prioriteringer i en coronatid