DET ER DIT VALG - KV21

Folkeskolerne forfalder

15. oktober 2021, 12.41

Jacob Bach Jensen. Foto: PR-foto

FOLKESKOLER Hvad er vigtigst? At bygge nye skoler eller vedligeholde dem, vi har? Begge dele er efter min mening lige vigtige. En skole skal typisk holde i 50 år. Så nytter det jo ikke, at man ikke holder den ved lige. Det er desværre det, der er tilfældet i Herning Kommune.

Jeg har læst alle høringssvar fra budget 2021-22. Her fremgår det, at byrådet har undladt at vedligeholde mange af vores skoler. Lad os tage nogle eksempler:

Skolen i Aulum-Hodsager melder om utidssvarende bygninger. Sunds-Ilskov melder om dårlige personalefaciliteter. På Kildebakkeskolen er det galt med den ydre vedligehold. Læringscenter Syd melder om utidssvarende læringsmiljøer. Lundgårdskolen melder om vandrør, der konstant sprænger og en nedslidt gymnastiksal.

Skalmejeskolen i Sunds siger det meget godt med følgende citat: »Vi savner, som en lidt ældre skole i en af omegns-byerne, at man kigger på drift og renovering af skolerne, frem for kun altid at bygge nyt.«

Borgerlisten er helt på linje med disse skoler. Vi er store modstandere af, at man først renoverede Herningsholmskolen, for derefter at jævne det meste af skolen og bygge nyt for 200 millioner kroner. Det er da frås med kommunens penge.

Borgerlisten ville hellere bruge de 200 millioner på en stor opgradering af de skoler, som trænger mest. Vi har forsøgt at gøre noget ved ovenstående, men det blev desværre stemt ned på seneste byrådsmøde af Venstre og Socialdemokraterne.

Nu foreslår Venstre så, at der laves en samlet renoveringsplan. Jamen det har vi jo foreslået de sidste to år. Hver gang har Venstre stemt nej. Hvad mon Venstre vil. Det, de siger, eller det, de gør? Det er vigtigt, at vi får styrket Borgerlisten og brudt dette flertal. Vi har brug for din hjælp! Stem på Borgerlisten - Liste H.

Indlæser debat