Uforskammet: Kommentar til Jørn Vedel Eriksens debatindlæg

7. juli 2021, 14.58

Laila Lauritsen. Foto: Privatfoto

FORLIG 28. juni kunne man her i Herning Folkebladet (HF) læse et debatindlæg af Michael Thomsen, byrådskandidat for SF. Indlægget var velskrevet og udstillede på fornemste vis de store forringelser, som budgetforliget i 2018 (budget 19) skabte på børneområdet i Herning Kommune.

I Enhedslisten er vi her 100 procent enige med Michael Thomsen og støtter hans kritik af de mange »tidsler« i budgettet. Værst af alle uhyrlighederne var genetableringen af den gamle faldefærdige Holtbjergskole. Skolen skulle genåbnes for at skabe plads til børn af anden etnisk herkomst end dansk, som forligspartierne ikke ønskede på Herningsholmskolen. Samtidig fandt man også lige plads til børn med handicap. Vi er også enige i Michaels analyse af de konsekvenser, som budgetforliget skabte: »at fem politikere fra fire forskellige partier brød med deres partier og blev løsgængere.«

Stor tak til Michael for at minde folk om det skrækkelige budget 2019, og tak fordi det bliver gjort i en saglig, god og sober tone.

Helt anderledes forholder det sig med det indlæg, som Jørn Vedel Eriksen offentliggjorde i HF 30. juni. På sin normale facon buldrer han frem med usandheder, påstande og udtalelser mod bedre vidende. Jeg vil ikke kommentere urigtigheden i Jørns udfald mod Michael Thomsen vedrørende genåbningen af Holtbjergskolen (nu Bydelsskolen). Det er gjort så fremragende af Martin Rosenørn i HF 1. juli.

Omkring Jørns farvel til Enhedslisten er det fakta, at han meldte sig ud efter et medlemsmøde afholdt 17. december 2018. På mødet vedtog alle deltagere uden indvendinger en udtalelse, hvori Enhedslisten tog skarpt afstand fra budget 2019. Udtalelsen sluttede med: »Alt i alt er der alt for mange væsentlige knaster i budget 2019. Enhedslisten i Herning, Ikast-Brande kan ikke støtte det, og vi ville ønske, at vores parti ikke var en del af forliget.«

Jørn Vedel Eriksen valgte selv at udeblive fra mødet og er ikke nævnt i udtalelsen.

Så meget om selve indholdet i Jørns læserbrev. Men som om dette ikke er nok, er vor største anke formen. Det at Jørn så uforskammet går efter en person. Det ser vi her og har set ham gøre i tidligere indlæg blandt andet mod kolleger fra byrådet. Det er meget bekymrende og i virkeligheden et problem for demokratiet.

Der er ikke mange, der ønsker at udsætte sig selv for den slags, og derfor holder de sig væk fra politik. Desuden er det en af årsagerne til den voksende politikerlede. Mange medlemmer i Enhedslisten har prøvet det på egen krop. Vi er derfor glade for, at vi nu er startet på en frisk med et helt andet og godt arbejdsklima.

Jeg håber, at man også fra andre ansvarlige partier vil tage afstand fra denne arbejdsform. Jeg glæder mig til en god og saglig valgkamp, hvor alles meninger kan brydes.

Læs også
Vildleder Jørn Vedel Eriksen læserne?
Læs også
SF’s racismeanklage mod 28 byrådsmedlemmer