DM-sølvmedaljer til Herning-elever

Et udlejningsalternativ til at købe dyre møbler var så god en idé, at tre elever fra Herningsholm i aftes blev nummer to til DM i entreprenørskab

Udgivet:28. april 2022, 13.53

Læsetid:2 minutter

DM-sølvvinderne Emma Bøge Midtgaard Pedersen, Camilla Kirstine Møller og Anders Trøst Gamborg, flankeret af Fonden for Entreprenørskabs direktør, Christian Vintergaard, Mikkel Rørvig, der er ansvarlig for startups & Growth i Nordea, og DI-rådgivningsdirektør Kinga Szabo Christensen. Foto: Rasmus Degnbol

Kim Stoltenberg Hansen
Journalist| ksh@herningfolkeblad.dk

DM Det kan være en dyr udskrivning at købe møbler, hvis man er ung studerende og netop er flyttet hjemmefra. Men nu har en gruppe elever fra Herningsholm Erhvervsskole og Gymnasier udviklet et alternativ.

Til det netop afholdte danmarksmesterskab i entreprenørskab vurderede dommerne, at idéen var så god, at den gav en andenplads i konkurrencen til Camilla Kirstine Møller, Anders Trøst Gamborg, begge 2G, og Emma Bøge Midtgaard Pedersen, 3D.

Alternativet går ud på at leje bæredygtige møbler ud, så studerende i stedet for en stor udgift får en mindre fast, løbende udgift og til gengæld kan skifte møbler jævnligt.

Overraskelse

De tre studerende blev overrasket, da de hørte deres navn - Moving In - blive kaldt frem af tv-værten Sofie Østergaard, der var mesterskabets konferencier.

- Det er sindssygt og meget, meget stort. Nu giver det pludselig mening at have arbejdet så hårdt, som vi har gjort på det sidste, lød det fra Camilla Kirstine Møller, der har været med til at udvikle konceptet helt fra bunden.

Stort potentiale

Om gruppen sagde dommerne blandt andet, at »konceptet er håndgribeligt, og potentialet er stort«.

Gruppen vandt også 15.000 kroner, som nu skal bruges på at arbejde videre med møbeludlejningen.

Fem elever fra Fredericia - de kalder firmaet for Atlas - vandt DM-titlen med et digitalt alternativ til nattelivets små garderobebilletter, mens fire fyre fra Tietgenskolen i Odense - under navnet Padelboys - tog tredjepladsen med deres idé om at indsamle og genbruge padelbolde til blandt andet filtpuder til møbelben og ikke mindst forretningsplanen bag konceptet.

Lære at tænke innovativt

Vinderne blev fundet blandt 173 elever og 45 hold, der var kommet fra Færøerne, Falster, Sønderjylland, Nordjylland og andre kroge af Danmark for at være med i Company Programme finalen i Industriens Hus i København.

Company Programme er et virkelighedsnært undervisningsforløb til ungdomsuddannelser. Det lærer eleverne at tænke innovativt og styrker deres entreprenør-kompetencer. Forløbet træner eleverne i at udvikle deres gode idéer og omsætte dem til realiserbare virksomheder.

Læs også
Herning-elever hyldet for deres VM-titel Herning-elever hyldet for deres VM-titel
Læs også:
Herning-elever hyldet for deres VM-titel

Der er nærmest altid tradition for Herning-elever på podiet - og mavesure pessimister ville måske nærmest kalde 2022-sølvet for en nedtur. Ved DM i 2021 vandt tre Herning-elever - og de snuppede endda også senere på året sejren ved både EM og VM. DM sidste år var en ren opvisning. Herning-eleverne vandt både guld, sølv og bronze i finalen.

Læs også
<span>Efter massevis af medaljer ved DM, EM og VM:</span> Hele landet skal lære Hernings entreprenørånd <span>Efter massevis af medaljer ved DM, EM og VM:</span> Hele landet skal lære Hernings entreprenørånd
Læs også:
Efter massevis af medaljer ved DM, EM og VM: Hele landet skal lære Hernings entreprenørånd

Mere interessant læsning

Mere fra temaet

Se flere

Mest læste

Erhverv

Se flere

Mest læste på Herning Folkeblad

Af samme forfatter

Se flere