Efter flere sager: Hjælp os med at passe på Det Blå Rum

20. juli 2021, 10.26

Sådan så det ud i forbindelse med den officielle indvielse af Det Blå Rumtidligere på måneden. Foto: Henrik Ole Jensen

ANSVAR Efter fire års indsats fra flere forskellige mennesker, foreninger, Herning Kommune, Lokale- og Anlægsfonden, Nordea Fonden, Ege Fonden og Realdania har vi nu fået realiseret et vidunderligt byggeprojekt til 16,3 millioner kroner ved Fuglsang Sø.

Herning Kajakklubs blå containere er blevet til Det Blå Rum, hvor også vinterbaderne fra foreningen Den gule Badeand, Herning-Ikast Lystfiskerforening og triatleterne er aktive aktører.

Det Blå Rum er et skønt sted med fællesrum, kajakrum og offentlige toiletter med mere. Senere bliver saunaen også klar.

Siden vores helt fantastiske indvielsesfest 2. juli har rigtig mange mennesker været forbi og har kigget ind.

Saunabroen er stadig en byggeplads, hvor håndværkerne gør meget ud af at spærre for adgang, når de forlader stedet. Desværre svømmer nogle unge ud til denne bro og kravler op på taget for at springe ud i søen. Dette er livsfarligt, da saunataget slet ikke er færdigt endnu og dermed kan tage skade. Gelænderet er heller ikke monteret endnu.

De sidste to weekender har medlemmer af Herning Kajakklub arrangeret prøvesejlads af kommunens nyindkøbte stand up paddle boards. Det har både været sjovt og lærerigt, og mange mennesker har fået en dejlig oplevelse på Fuglsang Sø.

Det er jo sommertid, og unge mennesker har også haft lyst til at feste ved søen, men ved desværre ikke, at Det Blå Rum er en bygning for foreninger.

Her må som i andre kommunale bygninger hverken festes vildt, drikkes eller ryges, og man må heller ikke larme.

Det betyder selvfølgelig ikke, at du som ikke foreningsmedlem ikke er velkommen i området.

Tværtimod byder vi alle, der har interesse for Det Blå Rum, velkommen. Vi forventer bare, at alle opfører sig fornuftigt.

Securitas og politiet har ofte været forbi og har endda måtte anholde en enkelt, der ikke helt vidste, hvordan man skal opføre sig.

I søndags måtte kajakklubbens medlemmer starte med at feje hele betonarealet for glasskår. Én af lørdag aftens festdeltagere kom forbi for at hente en glemt ølbong (tragt med slange og drikketud). Han hjalp med at rydde op.

Rengøringsfolk fra Sportscenter Herning hjalp også til med arbejdet.

Der er videoovervågning ved Det Blå Rum. Alligevel vil vi gerne bede om hjælp fra jer, der alligevel ofte går rundt om Fuglsang Sø. Hjælp med at kontakte politiet eller undertegnede, hvis I kan se, at det bliver for vildt med optræk til hærværk, larm og drikkeri ved det nye dejlige vandmekka.

Hjælp os med at passe på det nye fantastiske hus.

Indlæser debat...