Der er også lyspunkter

23. marts 2020, 10.30

Bente Lysgaard Mikkelsen. Foto: Privatfoto

REJSER Desværre sker der mange ulykkelige hændelser i forbindelse med den herskende corona-virus.

Heldigvis har vi en handlekraftig regering og et ansvarligt folketing. Man kan dæmme op for forskellige situationer, men desværre kan vi ikke dæmme op for en naiv forestilling om, at det nok ikke er så farligt, som nogen vil gøre det til. Hvis vi ikke tager restriktionerne alvorlige for nuværende, bliver det blot meget værre med tab af vores individuelle frihed.

Heldigvis kan man dog se nogle lyspunkter i alt det forfærdelige, som sker rundt omkring i verden.

EU’s høje udgifter i forbindelse med mødeaktiviteter i EU-regi må alt andet lige blive mindre tillige med, at CO2-udslippet på grund af nedsat rejseaktivitet må formodes at blive væsentligt mindre.

Det kan forhåbentlig på sigt medføre, at Europa-Parlamentets aldeles menigsløse rejsecirkus til Strasbourg bliver stoppet. Ligeledes kunne man forestille sig, at adskillige møder i fremtiden kan klares via Skype. Det være sig i privat som offentligt regi.

Mon ikke man på mange områder kan drage en læring af det, vi har og skal igennem på grund af corona-virussen.

Der er nok flere overflødige rejser, konferencer, almindelige møder, som kan foregå digitalt. Måske vil flere danskere få lyst til at udforske deres eget land frem for eksotiske steder, som fordrer fly- og færgerejser. Det vil alt sammen hjælpe på det samlede klimaregnskab og samtidig skabe forståelse for det nære samfund, vi har i Danmark.