Socialdemokratiets valgløfte er fyldt et år

29. januar 2020, 09.57

Anne Honoré Østergaard. Foto: PR-foto

PENSION I sidste uge var det et år siden, at Mette Frederiksen introducerede Arne og hans »ret« til tidligere pension. Siden da har Socialdemokratiet vundet regeringsmagten, mens Arne har vundet retten til at vente. For her et år efter er vi ikke blevet meget klogere - vi ved hverken hvilken faggruppe, der skal have ret til tidligere pension, eller hvornår de skal have det.

Heldigvis har alt ikke stået stille det seneste år. For mens Socialdemokratiets valgløfte er forblevet et løfte, har vi i Venstre taget initiativ til, at nedslidte danskere kan trække sig tidligere fra arbejdsmarkedet. Det lovede vi før valget, og det blev en realitet fra 1. januar 2020.

I foråret indgik den Venstre-ledede regering nemlig - sammen med Dansk Folkeparti og Radikale Venstre - en ny aftale om seniorpension. Med den aftale fik nedslidte danskere mulighed for at trække sig fra arbejdsmarkedet, hvis man har under seks år til den normale pensionsalder, og hvis man kan arbejde under 15 timer om ugen. Og det gælder alle faggrupper og typer af nedslidning - uanset om man er pædagog, tømrer, eller noget helt tredje, og uanset om man er fysisk eller psykisk nedslidt.

Et år kan altså byde på alt eller ingenting. Mens Socialdemokratiet blot har givet et valgløfte uden skyggen af en konkret model, har vi i Venstre både fremlagt og gennemført en ny seniorpension, der allerede i dag er trådt i kraft.

Venstre har givet alle nedslidte danskere en ret til tidligere pension, og Socialdemokratiet har givet Arne retten til at vente.

Hans Andersen. Foto: Steen Brogaard