Sopran sang som en drøm

Det var en stor succes, da Engesvang Kirke dannede ramme om en koncert med sopranen Mariann Mikkelsen

Udgivet:08. november 2021, 09.12

Læsetid:2 minutter

Mariann Mikkelsen, som gav koncert i Engesvang Kirke, har studeret i Aarhus, England, Skotland og Irland. Foto: Privatfoto

ENGESVANG Man kan næsten kun drømme om at få sådan en musikoplevelse, som et halvt hundrede netop har fået i Engesvang Kirke.

Som led i Klassisk Musik Festival var der koncert med den unge sopran Mariann Mikkelsen.

Hun henrykkede publikum - ikke alene med sin sangstemme, men også med sit eget akkompagnement. Hun spillede både klaver og keltisk harpe, lyder det i en pressemeddelelse fra Engesvang Kirke.

Det var både nyt og gammelt, hun sang. Hun indledte således med »Drømte mig en drøm i nat«. Det er den ældste danske nedskrevne musik. Det er i forordet til Skånske Lov fra begyndelsen af 1200-tallet, at man kan se nogle primitive noder og neden under er der skrevet en tekst med runer.

Regnvejr og grandprix

I den anden ende af tidsspektret var »De milde vinde en forårsnat«, der er skrevet af Lisbeth Smedegaard Andersen og Mads Granum i 2019.

Og så var der alt muligt der i mellem. Dog mest nyere musik som Pia Raugs »Regnvejrsdag i november« og Bent Fabricius Bjerres musik til tegnefilmen Bjergkøbing Grand Prix. Men der var også Almirenas arie fra »Rinaldo« af Händel, og der var H. C. Andersens »I Danmark er jeg født«.

Mariann Mikkelsen fortalte også meget. Hun fortalte om de enkelte sange, og hun fortalte om sit foretrukne instrument, den keltiske harpe.

Koncerten var som nævnt en del af Klassisk Musik Festival, der i øjeblikket foregår mange forskellige steder i Herning og Ikast-Brande kommuner. Et formål med festivalen, der finder sted hvert andet år, er blandt andet at præsentere klassiske musikere, der har rødder i det midtjyske eller som har deltaget i talentkonkurrencen Unge Sangere i Ikast.

Operaværksteder

Mariann Mikkelsen er opvokset i Tjørring ved Herning, og hun begyndte som seksårig at spille fløjte i Herning Musikskole.

Efter gymnasiet blev hun optaget på Det jyske Musikkonservatorium, hvor ud i 2019 fik en kandidatgrad i klassisk sang med topkarakter.

Siden 2017 har hun været tilknyttet »Operatoriet« ved Den Jyske Opera, og hun har udviklet »operaværksteder« for børn. Desuden har hun været solist i adskillige klassiske værker, men hun har også medvirket i mange musicals, og hun har været gæstesolist i Sissel Kyrekebøs julekoncerter.

Ud over denne solokoncert var hun også solist ved Klassisk Musik Festivals åbningskoncert i søndags. Der medvirkede også Engesvang Musikforenings kor Ekko, blandt andet i Gades »Elverskud«, hvor Mariann Mikkelsen sang Elverkongens datter overfor Daniel Tobijansik fra Pårup, der sang Hr. Oluf.