EnsembleMidtVest tager hul på ny sæson med ønskekoncert på Heart i Herning

EnsembleMidtVest indleder den nye sæson med en ønskekoncert på Heart i Herning

15. august 2018, 09.33

Ensemble MidtVest indleder den nye sæson med at spille publikums ønsker ved koncerten på Heart torsdag 23. august. Foto: Caroline Bittencourt

Klassisk Herning og egnens eget klassiske kammerorkester, Ensemble MidtVest, er i virkeligheden et meget demokratisk foretagende i tæt dialog med sit publikum.

Det kan blandt andet aflæses, når orkestret om præcis en uge indleder sæsonen på Heart og skyder en tætpakket sæson i gang.

- I foråret lod vi publikum stemme om deres favoritværker fra tidligere koncerter. Baseret på denne afstemning har ensemblet udvalgt publikums favoritter fra tidligere sæsoner og samlet dem til åbningskoncerten sammen med en række andre juveler fra musikhistorien, oplyser ensemblechef Klara Bernat forud for åbningskoncerten torsdag 23. august.

Sidste sæson blev afsluttet på Nørre Vosborg med den traditionsrige kammermusikfestival, hvor en af koncerterne også er helliget »the best of«, der også er en slags koncentrat af sæsonens publikumsfavoritter.

På den måde interagerer ensemblet med sit publikum, leverer en slags klassisk Giro 413, uden på nogen måde at gå på kompromis med seriøsitet eller nysgerrighed i forhold til at opdyrke nye klassiske bekendtskaber.

For at bevare ønskekoncertens præg, vil ensemblet lade det være en overraskelse, hvad der spilles på Heart, idet Kulturmagasinet godt kan afsløre, at der ud af øvelokalerne har sneget sig toner af Vivaldi, Bach, Mozart og Carl Nielsen.

Så kan sindet stemmes.

Turne i USA...