Lokal lægeformand om sundhedsreform: Brug for flere penge og større indflydelse

Som lokal PLO-formand ser Liselotte Hjelm Kristensen både muligheder og udfordringer i regeringens udspil

23. januar 2019, 19.43

- Vi ser mange muligheder, men også mange udfordringer i regeringens udspil om en sundhedsreform, siger formanden for Hernings praktiserende læger, Liselotte Hjelm Kristensen. Regeringen vil fra 2020 til 2025 afsætte seks milliarder kroner til det nære sundhedsvæsen. Til sammenligning krævede Lægeforeningen så sent som i december, at sundhedsvæsenets økonomi skal vokse med tre-fire milliarder kroner - om året. Foto: Tom Laursen

HERNING Regeringens udspil til en sundhedsreform sikrer umiddelbart ikke de praktiserende læger nok indflydelse. Det mener den lokale formand for Praktiserende Lægers Organisation (PLO), Liselotte Hjelm Kristensen.

- Vi ser mange muligheder, men også mange udfordringer i regeringens udspil. Det er dybt bekymrende, at kun ét ud af seks medlemmer af bestyrelsen for de sundhedsforvaltninger, der skal afløse regionsrådene, skal have stærke sundhedsfaglige kompetencer, fastslår hun og udtrykker håb om, at Lægeforeningen vil »kæmpe for, at læger får den stemme, der er nødvendig til gavn for patienterne«.

- Vi har ikke al for god erfaring med djøfisering af den slags processer, tilføjer Liselotte Hjelm Kristensen med henvisning til, at fremtidens sygehusvæsen i vidt omfang skal styres af embedsmænd, hvis regionsrådene fjernes.

Reform tager mange kræfter...