Læserklubben opsøger cowboys, canyons og kendisser i USA

Oplev Amerikas smukke vestkyst med pulserende storbyer, betagende nationalparker og øde ørkenområder. Rejs med Læserklubben rundt i minibus i perioden 23. marts - 3. april

11. august 2019, 08.31

På rejsen besøger vi flere af USA’s fantastiske national­parker, hver med sit sær­præg. Her er det Joshua Tree National Park - en ørkenpark, der byder på flotte klippe­formationer i røde og gule nuancer og små enklaver af kaktusser - samt naturligvis joshuatræer.

Rejsebureuaet OurWorld har specialiseret sig i rejser med minigrupper, og det, synes vi i Læserklubben, er en virkelig god idé. Man er maksimalt otte personer i en gruppe og har fra start til slut sin egen håndplukkede rejseleder, som også er chauffør. Dette giver stor fleksibilitet for gruppen, og man når en hel del mere, end hvis man er 30 personer på farten.

Rejsen kræver til gengæld, at man er rimelig social anlagt og godt gående, for vi er sammen det meste af tiden og finder gerne på »svinkeærinder« ud over det fastlagte program.

Best of the West

Denne rejse går til det måske allermest populære område af det store land, nemlig den vestlige del - et attraktivt område, som inkluderer pulserende storbyer, ørken, enestående nationalparker, smukke kyststrækninger og fjerntliggende kvægfarme.

Teknisk arrangør er OurWorld A/S, og gruppen mødes godt en måned i forvejen for sammen med rejselederen at gennemgå rejsen til Guds eget land.

Næste gang deltagerne mødes, er i Billund lufthavn mandag 23. marts, hvor fra der er afgang med KLM klokken 07.10. Med et flyskifte i Amsterdam er der ankomst i Los Angeles klokken 14.05, lokal tid.

Kort køretur til vores hotel for de næste to nætter.

Englenes by

Los Angeles - »Englenes By« - er mere et område end en reel by.

Faktisk består Los Angeles af i alt 88 byer i forskellige størrelser og er tilsammen byen, hvor alt eller intet kan lade sig gøre. »Hvis du kan drømme det, så kan du gøre det,« er mottoet for mange, men der er mange flere ned- end opture blandt de folk, der har søgt lykken her.

Vi indleder dagens rundtur i »El Pueblo de Los Angeles« - stedet, hvor byen fødtes for 220 år siden. Herefter besøger vi Little Tokyo, Chinatown, Hollywood med blandt andet »Walk of Fame«, Beverly Hills, hvor stjernernes huse overgår hinanden i størrelse og arkitektur, og Rodeo Drive - de riges shoppinggade.

Efter hektiske L.A. kører vi til Joshua Tree National Park - en rigtig ørkenpark med de berømte joshuatræer, der stortrives i dette højtbeliggende område.

Broen fra London

Vi giver os god tid til at opleve parken, før vi fortsætter til Lake Havasu City, og ser byens hovedattraktion: London Bridge.

I 1968 købe Robert P. McCulloch broen i London, fik den skilt ad og transporteret til Lake Havasu, hvor broen står den dag i dag. En sjov og yderst kontroversiel historie, som vi naturligvis får undervejs.

Turen fortsætter gennem Kingman, hvor vi skal køre på den legendariske Route 66 - »The Mother Road«, som i en periode fra 1930’erne og et par årtier frem var hovedfærdselåren mellem øst og vest. I dag benyttes den mest for nostalgiens skyld, og fordi man kommer forbi så mange typisk amerikanske ting fra dengang.

Det vældig dyb

Pludselig er vi nået frem til imponerende og gigantiske Grand Canyon - gennemskåret af Colorado River og fuldstændig uforlignelig. Vi bor inde i selve nationalparken, så vi kan nyde denne betagende kæmpe kløft på alle tider af døgnet. Grand Canyon skifter farvenuance dagen igennem, og specielt ved solopgang og -nedgang er det utroligt storslået at stå og kigge ned i det vældige dyb, hvor Coloradofloden snor sig i bunden.

Hele området byder på imponerende udsigter, og vi giver os god tid til at se og opleve. Vi skal også vandre langs kanten og køre med bus helt ud til Hermit’s Rest.

Er vi rigtig heldige, kan vi se den sjældne californiske kondor.

Lørdag må vi løsrive os og fortsætte til Monument Valley, som nogle måske kan nikke genkendende til. De karakteristiske klippeformationer blev brugt i flere John Wayne-film fra dengang, hvor en rigtig mand var en cowboy.

Efter en overnatning i dette område kører vi via Page, der ligger ved Glen Dam. Vi ser nærmere på dette imponerende bygningsværk og den menneskeskabte sø Lake Powell. Søen opstod, da dæmningen blev bygget, og er en del af Colorado River.

Hvad er smukkest?

Næste nationalpark venter, nemlig Bryce Canyon, hvor man kører oppe på et plateau og kigger ned. Hvis vejret er med os, tager vi madpakker med til en picnic, da dette er det perfekte picnicsted.

Tirsdag forlader vi hovedvejen og følger vej #9. Dette er muligvis en af rejsens smukkeste og mest forunderlige veje. Vi kommer gennem tunneller uden lys og over bjergpas.

Fremme i Springdale parkerer vi vognen og kører med parkens »hop på og af«-busser. I Zion National Park kører vi nede i kløften og kigger op. Parken rummer mange sære sten med underlige formationer, og da Zion betyder helligt sted, er flere af disse religiøse navne.

Der er bred uenighed om, hvilken af de tre nationalparker der er den smukkeste. Men alle besøgende kan vist være enige om, at de alle er betagende.

Vanvittige Vegas

Fra øde natur og mormon-land havner vi pludselig i et inferno af lys, lyd og farver.

Las Vegas er vanvittig og fascinerende. Hovedgaden, »The Strip«, er stedet, hvor det sker. Her finder man det ene gigantiske kasino efter det andet, og fantasien har fået frit spil i kampen om kunderne. Hvad enten man er til spil eller ej, er byen helt utrolig og bestemt seværdig, specielt når lyset falder på.

Hvis du kan løsrive dig fra spillebordet, har vi onsdag arrangeret en dagtur til en af de mest specielle nationalparker i USA. Vi skal besøge Death Valley - Dødens Dal - hvis du tør. Her er der ørkenområder, hvor temperaturen kan komme op på omkring 50 grader om sommeren. Heldigvis er her noget køligere i april.

Menneskeskabt mastodont

Torsdag pakker vi bilen og kører til den berømte Hoover Dam. Den 221 meter høje og 379 meter lange mastodont af stål og beton ser så overlegen ud, at det er svært at forstå, at den er menneskeskabt og opført for mere end 80 år siden. Et sandt arkitektonisk og ingeniørmæssigt mesterværk, der forbinder staterne Arizona og Nevada. Før vi ankommer til dæmningen, laver vi et stop i den hyggelige by Boulder City.

Bagefter går det til lufthavnen, og vi flyver retur til Billund med fantastiske oplevelser i bagagen.

Prisen for denne rejse er for avisens abonnenter 19.995 kroner. Ikke-abonnenter kan deltage for 20.450 kroner per person i dobbeltværelse. I eneværelse koster rejsen 25.750 kroner. Inkluderet i prisen er:

Informationsmøde i god tid inden afrejsen

Flyrejse Billund - Los Angeles/ Las Vegas - Billund

Skatter og afgifter

Dansk rejseleder/chauffør hele vejen hjemmefra

Gruppe på maks. otte deltagere

Overnatninger på turistklasse- hoteller/moteller

Morgenmad dagligt

Entré til nationalparkerne

Udflugtsprogram

På rejsen besøger vi flere af USA’s fantastiske national­parker, hver med sit sær­præg. Her er det Joshua Tree National Park - en ørkenpark, der byder på flotte klippe­formationer i røde og gule nuancer og små enklaver af kaktusser - samt naturligvis joshuatræer.
Besøget i Las Vegas er en fantastisk kontrast til de meditative nationalparker. Byen er noget af det mest vanvittige og samtidig dybt fascinerende.
Vores lille bus kan bringe os til steder, hvor de store køretøjer ikke kan komme til.
Det ikoniske Hollywood skilt fra 1923 udstråler ambitioner, succes og glamour, men for mange desværre også det modsatte.