Min far var aktiv til det sidste

Udgivet:28. januar 2023, 08.03

Læsetid:1 minut

Karl Kjelgaard arbejdede det meste af sit liv for Midtbank og var blandt andet med til at etablere en filial i København, hvor han blev filialdirektør. Foto: Privatfoto

1 måned siden

MINDEORD Lene Kjelgaard Bech skriver mindeord over sin far Karl Kjelgaard, Hald ved Højslev, tidligere Herning, der sov stille ind 16. januar 2023

Min kære far, Karl Kjelgaard, Hald ved Højslev (tidligere Herning), sov stille ind 16. januar 2023 efter et langt og godt liv.

Vores store familie havde sit udspring i Haunstrup, hvor min far og hans mange søskende blev født og voksede op.

Han begyndte sit arbejdsliv i Folkebanken for Herning og Omegn - det senere Midtbank.

Vores familie flyttede i 1969 fra Herning til Charlottenlund, da det blev min fars opgave at etablere en afdeling af Midtbank i København.

Senere vendte han og hans hustru, Karen, tilbage til det jyske - først til Aarhus og de sidste mange år tilbragte de på deres skønne sted i Hald.

Én gang jyde - altid jyde.

Min far var en ivrig samfundsdebattør og aktivt interesseret i sine omgivelser, sit lokalområde og det bredere perspektiv. Af samme grund blev han opstillet i det vestjyske og valgt til Folketinget i en enkelt periode.

Midtbank var hans erhvervsmæssige ståsted i mange år, og derefter blev det blandt andet leasing, han beskæftigede sig med.

Han var også ejendomsmægler og vikarierede - selv i en meget moden alder - i en virksomhed i Skive.

Jeg vil huske min far som aktiv til det sidste, glad, humoristisk, en fantastisk taler, vidende, engageret, interesseret og kærlig. Og alt det vil jeg savne.

Min far efterlader sig sin hustru, Karen, os tre børn, en bonussøn og en flok dejlige børnebørn.

Karl Kjelgaard blev 90 år.

Æret være min fars minde.

Indlæser debat