Tegneren Henrik Monved fylder 75 år

Han leverer blandt andet tegningen til Lars Kanits vers i Herning Folkeblad

Udgivet:19. december 2017, 10.03

Læsetid:1 minut

Henrik Monved fylder 75 år fredag 22. december. Privatfoto

75 Tegner, fhv. lektor Henrik Monved, Frederiksberg, fylder 75 år fredag 22. december.

Nu er fødselaren mest kendt som tegner i Sjællandske Mediers dagblade samt Herning Folkeblad, hvor han hver uge illustrerer Lars Kanits vers. Det er et job, han med karakteristisk trofasthed har røgtet siden 1986.

Efter Bernadotteskolen og Sortedams Gymnasium læste han til cand.mag. i historie og dansk på Københavns Universitet.

I 33 år var han en vellidt gymnasielærer på Frederikssund Gymnasium. Gamle elever og kolleger ser han stadig regelmæssigt.

På gymnasiet fik han gode muligheder for at udfolde sine kreative evner og interesser, ikke mindst ved opsætning af store musicalforestillinger i samarbejde med elever og kolleger.

Selv om adressen nu er Frederiksberg, er tilknytningen til Frederikssund fortsat efter pensioneringen, blandt andet med foredrag i FOF om opera og klassisk musik.

Musikken fylder meget i hans pensionistliv, idet han som aktiv i Operaens Venner skriver lærde artikler til operabladet »Ascolta«.

Som illustrator har Henrik Monved siden 1960'erne bredt sig i flere medier, i bøger og i fagblade. Beskedent omtaler han sine sort-hvid-tegninger som »vittighedstegninger«, men andre vil kunne se hans intellektuelle kreativitet og hans sans for den rammende karikatur i mange af værkerne. En større portion af hans produktion er for nylig tilgået Museet for Dansk Bladtegning på Det Kongelige Bibliotek.

På fødselsdagen er han bortrejst.