Engesvangs fritidsliv samlet i ét vægmaleri

5. B på Engesvang Skole har lavet stort vægmaleri til Den Gamle Biograf

12. maj 2019, 12.29

5. B på Engesvang Skole har gjort den hvide mur ved Den Gamle Biograf rigtig flot. Foto: Privatfoto

ENGESVANG Engesvang har et righoldigt fritidsliv. Det kan man tydeligt se på det vægmaleri, man nu kan se ved kulturhuset Den Gamle Biograf i Engesvang.

Det er 5.b og deres lærer, Kurt Lauridsen, der har lavet det store maleri, der blev afsløret fredag eftermiddag. Det er et bestillingsarbejde, fortæller formanden for kulturhusets bestyrelse, Poul Møller.

- Vi har i mange år snakket om, at den store hvide mur var lidt kedelig at kigge på, og derfor spurgte vi skolen, om de kunne have mod på at lave et vægmaleri. Det har taget nogle år at finde den helt rigtige klasse, der kunne løse den opgave. Men det er godt nok også blevet flot, siger Poul Møller om resultatet.

Kurt Lauridsen fortæller, at der forud for selve arbejdet er gået mange diskussioner om motivet. Der har dog hele tiden været enighed om, at maleriet skulle illustrere mangfoldigheden i Engesvang. Men da eleverne havde lavet liste over alt det, der findes i byen, måtte de erkende, at det vil aldrig kunne være på en væg.

Derfor blev det indsnævret til at illustrere fritidslivet i Engesvang.

- Vi var enige om, at det gerne måtte være et billede, man går på opdagelse i. Så det blev til et billede med masser af natur, og så er der rundt om motiver, der knytter sig til kultur og fritidsliv i Engesvang. Det er bare at gå på opdagelse, fortæller Kurt Lauridsen.

Jazz, håndbold og øl...