Gode infrastruktur-resultater til Midt-og Vestjylland: Midtjyllands Lufthavn er reddet og vi udvider Rute 15

Udgivet:27. marts 2023, 11.25

Læsetid:1 minut

Mogens Jensen. foto: PR-foto

Af Mogens Jensen. Medlem af Folketinget og næstformand Socialdemokratiet

2 måneder siden

TRAFIK Det er skønt at se resultater efter mange års arbejde. Fra 2028 bliver det hurtigere at køre de 38 kilometer, der er fra Herning til Ringkøbing. Der er nemlig givet grønt lys til, at Rute 15 mellem Herning og Ringkøbing bliver udvidet. Det bliver en 2+1 vej til 992 millioner kroner. Det er netop blevet godkendt af forligskredsen bag Infrastrukturplanen 2035 og udvidelsen, der forløber over fire etaper, forventes at stå færdig i 2028.

Det er en rigtig vigtig strækning for hele Vestjylland - både for erhvervskørsel, turisme og privatkørsel. Og udvidelsen falder på et tørt sted. Der har længe været behov for en tilpasning af trafikken og en bedre fremkommelighed på strækningen og en udvidelse er derfor helt på sin plads. Tak til de mange partier i Folketinget, som har bakket op om udvidelsen.

Oven i den gode nyhed om Rute 15 står det nu også klart, at regeringen har sikret finansiering på 4,2 millioner kroner i driftsstøtte til Midtjyllands Lufthavn i 2023 og 2024. Den ellers lukningstruede lufthavn står nu til at blive reddet.

Vi er mange på tværs af partierne, der har arbejdet for det. Siden december har lufthavnen ikke haft fast ruteflyvning. Lufthavnens ni ejerkommuner har oplyst, at man vil lukke lufthavnen 1. april 2023 med mindre staten giver driftsstøtte. Den driftsstøtte på 4,2 millioner kroner er nu sikret i 2023 og 2024.

Erhvervsliv og borgere i Midt- og Vestjylland har også behov for let adgang til flyforbindelser. Det sikrer vi med redningen af Midtjyllands lufthavn.

Indlæser debat