Skumskydere og floorball hitter i motionsklub

Stakroge Motion og Samvær er stadig under udvikling, men der er allerede et væld af aktiviteter

4. december 2020, 12.06

Skumgummiskydende geværer er blevet en populær aktivitet i motionsklubben, der holder til i aktivitetshuset i Stakroge. Foto: Privatfoto

STAKROGE En gruppe motionister etablerede for et par år siden motionsklubben, som i det daglige benævnes SMS klubben. Den begyndte med noget primitivt udstyr, som blev sponsoreret af brugerne. Hensigten var at udbygge aktiviteterne hen ad vejen, hvilket er begrundelsen for at benævnelsen samvær kom til at indgå i foreningens navn.

Foreningen har naturligvis mærket tidens udfordringer, men er kommet godt igennem dem. Gösta Juul, der er formand for foreningen, fortæller, at motionsrummet bliver pænt benyttet, og at brugerne er gode til at tage de nødvendige hensyn til hinanden.

- Der er lejlighedsvis Nerf-dage for de yngste, hvor der udkæmpes krige, som tillige giver de unge en god motion. Det er hensigten at gentage sommerens Nerf-arrangementet, så der i løbet af året bliver nogle tilbagevendende turneringer, som de unge kan glæde sig til. Foreningen har udstyr, så der kan opstilles en udendørs bane med oppustelige forhindringer. Det kan sagtens blive en mulighed til sommer, fortæller Gösta Juul.

Plads til nye

Det seneste tiltag er floorball, hvor man har fået Henrik Gerhardt fra Hoven til at samle et hold af piger og drenge. Holdet består af spillere fra et større område og træner hver onsdag eftermiddag i idrætssalen i Aktivitetshuset. Holdet er langsomt ved at blive bygget op, så der er stadig plads til nye spillere.

Stakroge Motion og Samvær forsøger at aktivere brugere i alle aldre. Foreningen bakkede op, da nogle af byens borgere i sommer oprettede projektet Stakroge Cykler. Turene bliver gennemført af lokale ildsjæle og er et godt tilbud om motion og socialt samvær for især de modne motionister. Deltagerne planlægger selv ruterne og giver sig tid til en kaffepause undervejs.

Flere tiltag på vej

Der er også opbakning til den årlige nytårskur 1. januar, der indledes med en længere travetur.

Gösta Juul fortæller, at hvis det bliver muligt, vil der blive et par små indendørs arrangementer for børnene mellem jul og nytår. Det vil blive floorball og Nerf. Man afventer udviklingen, så det sikres, at det kan foregå så sikkert, som det kan lade sig gøre.

- Foreningen afprøver flere tiltag og det er meningen, at der hen ad vejen bliver indarbejdet en årsoversigt over de faste arrangementer, så de kan indpasses med øvrige lokale aktiviteter, siger han.