Sådan gik kampen: Vanvittigt FCM-comeback gav sejr i Brøndby

Erik Sviatchenko scorede til 3-2 i overtiden mod Brøndby, der ellers var foran 2-0

24. oktober 2020, 17.45

FCM-jubel over sejrsmålet i sidste sekund. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

FODBOLD Det lignede længe den anden endefuld til FC Midtjylland på få dage, men i stedet leverede de danske mestre et vanvittigt comeback og forvandlede 0-2 til sejr på 3-2 i lørdagens udekamp mod Brøndby IF.

Anders Dreyer, Pione Sisto og anfører Erik Sviatchenko stod for målene, og så fik FCM en sejr med hjem, selvom Brøndby reelt udspillede mestrene i kampens første time. Sådan er fodbold også - Sviatchenko headede bolden ind til 3-2 i de sidste sekunder af overtiden.

Fire ændringer

FCM-cheftræner Brian Priske havde ændret sin startopstilling på fire pladser i forhold til 0-4-nederlaget til italienske Atalanta i Champions League onsdag aften. Det betød, at Joel Andersson, Jens-Lys Cajuste og Pione Sisto måtte begynde på bænken i Brøndby, mens Awer Mabil var helt ude af truppen.

Med i stedet var Dion Cools, Evander, Bozhidar Kraev og Mikael Anderson.

FCM indledte opgøret energisk og opportunistisk. En spiller som Mikael Anderson lignede én, der gerne ville vise sig frem, nu hvor han fik en chance fra start. Den islandske kantspiller udfordrede lystigt i venstresiden, og det gav en stor chance tæt under mål til Sory Kaba.

Læs også
Se karaktererne: Magikeren og målmanden topper efter den vilde FCM-kamp i Brøndby

Der gik dog ikke længe, før Brøndby overtog spillet og styringen med kampen, og Superligaens tophold kom foran 1-0 efter et kvarter, hvor Andreas Bruus blev spillet fri i højre side af FCM’s felt. Jesper Hansen i FCM-målet fik den ene fod på Brøndby-spillerens flade skud, men bolden fortsatte allighevel i mål.

Herefter var der total Brøndby-dominans og en stribe kæmpestore målchancer. Jesper Hansen reddede flot et par gange, mens Brøndby-forward Mikael Uhre var centimeter fra 2-0 efter et flot gennemspillet angreb på en Brøndby-omstilling.

Fire minutter før den pause, som gæsterne i meget høj grad havde brug for, sendte hjemmeholdets Jesper Lindstrøm bolden på ydersiden af stolpen. Brøndbys føring på 1-0 ved halvtid var for lille.

Målmanden måtte udgå

Det ensidige billede fortsatte straks fra anden halvlegs start. Jesper Hansen måtte hurtigt redde to forsøg fra Brøndbys Andrija Pavlovic, men efter bare fem minutter af halvlegen gik den ikke længere. Hjemmeholdets Mikael Uhre spurtede fra Evander i Brøndbys højre side og fandt Jesper Lindstrøm, der fra kanten af feltet scorede fladt og sikkert til 2-0.

Brøndby udstillede FCM med nogle af de midler, mestrene selv plejer at kværne modstanderne med: tempo og fysik.

Cheftræner Priske reagerede prompte ved at flå Evander og Sory Kaba ud, mens Pione Sisto og Jens-Lys Cajuste blev bragt i spil.

Da FCM’s klart bedste så langt i kampen, keeper Jesper Hansen, kort efter måtte humpe ud med noget, der lignede en lyskeskade, så det for alvor svært ud.

Læs også
Skadet før Liverpool-brag: FCM-målmand håber, det ikke er slemt
+Abonnement

Men pludselig tændte Anders Dreyer et lys i mørket, da boilden dumpede ned for fødderne af ham i højre side af feltet. Et træk og skud - og reducering til 1-2 med en halv time igen.

Kolbøtte på kampen

Indtil da havde FCM været helt væk, men nu fandt gæsterne ny energi, og samme Dreyer var tæt på udligning med et saftigt skud kort efter.

Mål ændrer som bekendt fodboldkampe, og det gjorde Anders Dreyers reducering i høj grad, for pludselig var det FCM, der havde momentum.

10 minutter efter målet til 1-2 gjorde Pione Sisto det samme, som han gjorde i hjemmekampen mod OB i sidste uge. Den hjemvendte stjernespiller drejede uimodståeligt bolden i mål direkte på frispark. 2-2 i Brøndby - og Sisto kurende på knæ i jubel.

Noget af en kolbøtte på topkampen, og i de sidste minutter var det gæsterne fra FCM, der så ud til at have flest kræfter til at jagte et sejrsmål.

Det så dog ikke ud til at lykkes, selvom Brøndby også blev reduceret til 10 mand efter et rødt kort til Sigurd Rosted - der i arrigskab smadrede en rude på vej ud i omklædningsrummet.

Men til allersidst var det FCM-anfører Erik Sviatchenko, der steg til vejrs i feltet efter et hjørnespark og headede bolden ind helt oppe under overliggeren - bugseret det sidste stykke ind over stregen af Brøndbys målmand, Marvin Scvhwäbe.

Vild jubel i FCM-lejren, og mestrene er nu - indtil videre, i hvert fald - tilbage på Superligaens førsteplads.

Læs også
Tre ting vi lærte: Vindermentalitet og gnavne millionindkøb
+Abonnement