Herning-præst ordineret

27-årige Jonas Jochumsen var en af de tre nye præster i stiftet, der fredag blev ordineret i Viborg Domkirke

Udgivet:27. marts 2023, 11.04

Læsetid:1 minut

Ordinationen i Viborg omfattede Jonas Jochumsen (t.v.), som er ny præst i valgmenighederne i Herning og Gjellerup, Victoria Drummond Kilpatrick, der skal være sognepræst i Viborg Domsogn og studenterpræst ved Campus Viborg, samt Merete Rødkær Sørensen (t.h.), der er ny sognepræst ansat i Daugbjerg-Mønsted-Smollerup Pastorat. De ses her med biskop Henrik Stubkjær. Foto: Henrik Helms, Viborg Stift

2 måneder siden

HERNING/VIBORG Det er ikke hver dag, at der kommer en nyuddannet præst til et embede i Herning, og derfor var ordinationsgudstjenesten i Viborg Domkirke fredag aften da også vel besøgt.

Omkring 70 fra valgmenighederne i Herning og Gjellerup var mødt til ordinationen, som blev forestået af biskop Henrik Stubkjær.

Ud over Jonas Jochumsen, som tiltræder embede ved Herning Valgmenighedskirke og Hammerum Kirke, blev yderligere to præster ordineret.

Biskop Henrik Stubkjær noterede med et smil på læben, at det ikke var dagligdag på én gang at ordinere en sognepræst, en studenterpræst og en valgmenighedspræst. Alle tre præster blev bakket op af stort fremmøde.

Med i processionen

Herning-præsterne Morten Kvist, Jens Moesgård Nielsen og Brian Krüger Iversen deltog i processionen. Sidstnævnte holdt også i sin egenskab af provst tale ved den sammenkomst, biskoppen efterfølgende var vært ved for de nye præster samt repræsentanter for menighedsråd og bestyrelser.

Jonas Jochumsen indsættes ved gudstjenester 7. maj og afløser Morten Kvist, som afrunder sin embedsperiode med konfirmationsgudstjenesterne i april.

Indlæser debat