Hærværk i Ikast MTB og Naturpark - nu anmeldt til politiet

21. februar 2020, 11.06

John Fenger fra Ikast mødte forhindringer på sporet, da han var ude at køre på sin mountainbike i Skelhøje Plantage. I et tilfælde var en forhindring blevet skjult af noget mos. Foto: Privatfoto

MOUNTAINBIKE En herlig solbeskinnet dag på mountainbike i Skelhøje Plantage på sporet, som er en del af Ikast MTB og Naturpark, blev til en frustrerende dag efter blot få kilometer på sporet.

Sporet var blevet blokeret med trærødder og træstammer. Nå, det er nok stormen, var min første tanke, men ved nærmere eftersyn under rydningen af sporet, var det tydeligt, at det ikke var stormfældet forhindringer, men bevidst lagt på sporet. Frustrationen blev ikke mindre, da jeg forsatte på sporet og mødte forhindringer gentagne gange over en kilometer lang strækning.

Jeg ryddede sporet hver gang, og til min store skræk konstaterede jeg i ét tilfælde en forhindring, som var forsøgt skjult under et lag mos fra skovbunden!

Gad vide hvem der kan være så tankeløs.

Tænk, hvis en rytter var kørt ind i forhindringen uden at have opdaget den - med et alvorligt styrt og alvorlige skader til følge.

Når man nu tænker på alt det frivillige arbejde, der er lagt i etableringen af Ikast MTB og Naturpark, så alle borgere kan nyde naturen, store som små, så er det sørgeligt, at nogen vil ødelægge det for de mange, som bruger skoven og udsættes for sådanne tankeløse og farlige handlinger.

Ved efterfølgende kontakt til Ikast MTB og Naturpark har det vist sig, at samme hærværksmønster har stået på igennem nogen tid. Efterfølgende er politiet blevet kontaktet, og de vil nu følge op på situationen, idet de betragtede det som en alvorlig sag!