Trine Troelsen: Jeg er sindssygt stolt

Trine Troelsen havde tårer i dagens løb, men var fattet, lettet og stolt efter karrierens sidste kamp

22. maj 2019, 00.05

Trine Troelsen er glad og stolt over at kunne slutte karrieren med en DM-medalje om halsen. Foto: Henrik Ole Jensen

Håndbold En stor, flot håndboldkarriere sluttede i aftes med endnu en DM-medalje til den bugnende samling.

34-årige Trine Troelsen spillede karrierens sidste kamp efter 16 år i tophåndbold.

- Jeg tror ikke rigtigt, at jeg har forstået det endnu, selv om jeg har haft lang tid til at indstille mig på det. Måske skal vi frem til august, når de andre går i gang igen, og jeg ikke er en del af det længere, før det rigtigt går op for mig.

- Det er mærkeligt at tænke på, at det var min sidste kamp. I dagens løb har jeg haft let til tårer, men lige nu føler jeg mig sgu' rimelig fattet omkring det. Jeg er bare sindssygt stolt over at stå med den her sølvmedalje, siger Trine Troelsen med et bredt smil.

Karrieren har blandt andet budt på 134 A-landskampe med 341 mål, fire danske mesterskaber, én Champions League-triumf, to EHF Cup-titler og tre danske pokaltitler.

- Det er ikke helt tosset, når man tænker over det, smiler den 34-årige bagspiller og sætter ord på de store bedrifter.

- Der har været mange store oplevelser. Alle titlerne og OL i London var fantastisk. Men det største har måske været min personlige udvikling. Jeg har været nede og højt oppe og virkelig arbejdet med mig selv som person - det er jeg stolt af, siger Trine Troelsen.

Ligesom resten af HIH-holdet havde hun håbet på at besejre Team Esbjerg og i første omgang fremtvinge en tredje DM-finale.

- Selvfølgelig er jeg skuffet, men vi taber til et godt hold, som er fortjente mestre. Vi har tabt otte kampe til dem i sæsonen, så vi kan ikke indvende noget mod deres guld.

- Jeg er sindssygt stolt over, at vi er nået så langt. Det havde været fesent at slutte karrieren for en måned siden. Nu fik jeg lov at være med hele vejen. Det er jeg taknemmelig for, siger hun.

Kroppen er stadig frisk...