Flemming Jensen: Derfor vender Nissebanden tilbage

De kendte nisser vil til november indtage Bakken i en forestilling. Det bliver tredje gang og i en ny version, at historien om banden fremføres på en scene.

20. juni 2021, 10.30

Stykket "Nissebanden - i julemandens land" får premiere den 21. november i Teltet på Bakken og spiller frem til den 19. december 2021.

KØBENHAVN Til november kan de nisseglade opleve julemagien helt tæt på, når stykket "Nissebanden i Julemandens Land" får premiere i Teltet på Dyrehavsbakken 21. november.

Forestillingen om den kendte gruppe af nisser har tidligere været opført. Det skete i 2018 og 2019 på Odense Teater.

Men det er ønsket om at skabe en ny version af den hidtidige forestilling, som har bragt stykket til Dyrehavsbakken. Det fortæller manden bag, Flemming Jensen.

- Torben Træsko, som er teltholder på Bakken, og jeg fandt ud af, at det kunne være en god idé at lave en ny version af forestillingen, som jeg havde været med til at lave tidligere, siger Flemming Jensen, som er kendt for rollen som Lunte.

Ligesom ved de to tidligere år skal Flemming Jensen stå for instruktionen af forestillingen.

Men denne gang skal han også spille med i stykket. Det er der en særlig grund til.

- Det har været lidt frustrerende, når man instruerer, at man ikke er helt en del af festen på scenen, som man har været med til at tilrettelægge.

- Så jeg tænke, at jeg denne gang godt kunne tillade mig selv at være med i en mindre rolle, siger Flemming Jensen, der indtager rollen som Fiffig-Jørgensen i stykket.

For Flemming Jensen har det været et arbejde at få rammerne i "Nissebanden i Julemandens Land" til at passe til forholdene i Teltet.

Men han er tilfreds med resultatet.

- Jeg må sige, at det er lykkedes for os at få lavet stykket, så det passer til omstændighederne i Teltet. Så det bliver rigtig godt og ikke mindst flot, fastslår Flemming Jensen.

Det vil både være kendte karakter og nye i forestillingen. En af skuespillerne fra den elskede julekalender, som vil være at finde på scenen bliver Ann Hjort. Hun blev landskendt som nissen Puk.

Den rolle indtager hun ikke igen men skal i stedet spille Puks ven, bibliotekaren i Holme-Olstrup.

Og ifølge Ann Hjort er der ikke grund til at frygte, at forestillingen bliver en rendyrket kopi af den oprindelige serie.

- Jeg er meget overbevist om, at den også kan overleve som teaterstykke. Både fordi den her er omskrevet, så den ikke er en fuldstændig gengivelse af serien.

- Og så skal man ikke glemme, at der er en masse nye skuespillere med, siger hun.

Den opfattelse deles af Flemming Jensen.

- Opsætningen her på Bakken sker i fuld veneration overfor det oprindelige, fortæller Flemming Jensen.

"Nissebanden - i julemandens land" fra 21. november og frem til den 19. december.

Og det bliver det fjerde kapitel i fortællingen om "Nissebanden".

Den allerførste julekalender blev sendt på DR i december 1984. I 1989 kom "Nissebanden i Grønland", og i 2003 fik "Nissernes Ø" premiere.

/ritzau/

Holdet bag Nissebanden i Julemandens Land To velkendte ansigter vil igen være at finde i Nissebanden-universet, når Ann Hjort og Flemming Jensen til vinter står på scenen i stykket "Nissebanden - i julemandens land". De vil dog ikke indtage deres vante roller. Flemming Jensen vil spille Fiffig-Jørgensen sammen med Pia Rosenbaum som Fru Fiffig-Jørgensen. Imens skal Ann Hjort, kendt som nissen Puk, spille rollen som bibliotekar. Philip Davali/Ritzau Scanpix
Holdet bag Nissebanden i Julemandens Land Det bliver det unge talent Anna Heerulff som skal spille rollen som nissen Puk. "Nissebanden - i julemandens land" handler om Puk, som bor i Holme-Olstrup. Philip Davali/Ritzau Scanpix
Holdet bag Nissebanden i Julemandens Land Flemming Jensen har givet stafetten som nissen Lunte videre. For det bliver den 44-årige Kim Hammelsvang, der kommer til at overtage rollen som Lunte. Philip Davali/Ritzau Scanpix