DMI opgraderer varsel: Snestorm rammer Folkebladets dækningsområde onsdag

30. november 2021, 11.39

DMI varsler snestorm onsdag morgen. Foto: Henrik Ole Jensen

VEJR Op til 30 centimeter sne. Så meget kan der falde i løbet af onsdag. Samtidig bliver det meget blæsende, og DMI har derfor udsendt varsel om snestorm. Der gælder for hele Nordjylland og en del af Midtjylland - herunder Herning, Ikast-Brande og Ringkøbing-Skjern kommuner. Det skriver DMI på sin hjemmeside.

- Der er risiko for snestorm over det nordlige Jylland onsdag d. 1. december, skriver DMI.

- Onsdag ventes der at falde 15-30 centimer tøsne i den nordlige del af Jylland. Temperaturen vil ligge fra omkring frysepunktet til et par graders varme, og samtidig bliver det blæsende med frisk vind til kuling fra øst. Det er et kraftigt lavtryk over Nordsøen, der sender fronten med sne op over landet fra sydvest. I de nord- og østlige egne vil nedbøren falde som sne, men i de sydøstlige egne går sneen dog efterhånden over i regn. Resten af landet får også en del nedbør, men her forventes den at falde som regn eller måske slud, skriver DMI.

Specifikt for Folkebladets kommuner skriver DMI:

"Kategori 2 varsel: DMI venter snestorm. Frisk vind til kuling 10-15 m/s fra øst og samtidigt snefald - i perioder mellem 10 og 15 cm sne på 6 timer og sammenlagt 10-20cm cm i varslingsperioden."

Indlæser debat