FCM-talent debuterede for Islands A-landshold

FCM’s Mikael Anderson debuterede i aftes for Islands A-landshold

15. november 2019, 11.15

FCM’s Mikael Anderson (t.h.) debuterede i aftes for Islands A-landshold, der mødte Tyrkiet i EM-kvalifikationen. Holdkammeraten Awer Mabil var i aktion for Australien. Foto: Tom Laursen

FODBOLD På klubplan står han midt i sit store seniorgennembrud, og i aftes blev sæsonen endnu bedre for Mikael Anderson.

Således fik FC Midtjyllands islandske stortalent debut for Islands A-landshold, der torsdag aften spillede 0-0 i EM-kvalifikationskampen ude mod Tyrkiet.

Den 21-årige FCM’er indledte på bænken på Galatasarays hjemmebane, Ali Sami Yen Türk i Istanbul, men blev skiftet ind fem minutter før tid, da han afløste den tidligere OB-back Ari Skulason.

Med resultatet i aftes er Anderson og Island fortsat nummer tre i gruppe H. Islændingene har seks og fire point op til henholdsvis Frankrig og Tyrkiet, der på første- og andenpladsen nu har kvalificeret sig direkte til EM.

Island er dog garanteret en plads i forårets Nations League-gruppespil, hvor der spilles semifinaler og finale om en EM-billet.

Andre FC Midtjylland-profiler var også i aktion torsdag. Således fik kantspilleren Awer Mabil 73 minutter, da Australien på udebane vandt 1-0 over Jordan i VM-kvalifikationen.

Sparv kan blive klar til EM i aften

I aften kan FC Midtjyllands finske landsholdsanfører, Tim Sparv, være med til at skrive historie for sit hjemland.

Hvis Finland på eget græs besejrer Liechtenstein i EM-kvalifikationen, er finnerne for første gang nogensinde klar til en slutrunde.

Finland har et yderst gunstigt udgangspunkt i EM-kvalifikationsgruppe J, hvor holdet ligger på en andenplads efter Italien.

Inden de to sidste runder skal Sparv og landsholdskammeraterne, der har 15 point, blot sørge for at holde Armenien og Bosnien, der begge har 10 point, bag sig for at kvalificere sig til EM næste sommer.

FCM har også fire talenter med for Danmarks U19-landshold, der i denne uge spiller en EM-kvalifikationsturnering i Køge. Modstanderne er Frankrig, Færøerne og Finland.

Onsdag tabte det danske kuld, der havde FCM’erne Nikolas Dyhr, Gustav Isaksen og Oliver Sørensen i startopstillingen, overraskende 1-2 til Finland. Finnerne havde FCM’s U19-spiller Pyry Hannola i start-11’eren.

En anden »ulv«, Tobias Anker fra Gjellerup, begyndte kampen på den danske bænk.