Tusmørketur til de særeste sten

Guidet vandretur med sælsomme stenfortællinger ved Klosterlund Museum

4. august 2020, 10.58

Der skal ikke meget fantasi til for at få en »trold« ud af denne sten. Foto: Privatfoto

ENGESVANG Hvad er sandt, og hvad er sært?

Klosterlund Museum inviterer onsdag 12. august til tusmørketur, hvor der bydes på sagn og skrøner om sære sten i skovene omkring museet. Turens guide er John Juul Eriksen, der i mange år har samlet på gode historier om egnens sagnomspundne sten.

Der er noget ved store sten i landskabet, som altid har fascineret og affødt sagn og fortællinger. Nogle sten er sat med et helt specifikt formål om at markere noget - eller nogen - og bærer indgraveringer, som er lette at forstå. Andre kræver lidt mere baggrundsfortælling. Andre igen er helt igennem naturlige, men kan alligevel blive til fortællinger gennem fantasiens briller.

Mød en trold

John Juul Eriksen er pensioneret skolelærer og passioneret fortæller. Gennem årene, har han indviet mange skolebørn i sine gode historier om stenene i skovene ved Klosterlund Museum. Nu er tiden inde til også at dele anekdoterne med andre nysgerrige sjæle. Store som små.

»Tør du tage med på en tur ud i naturen og ind i fantasien? Vi skal møde en trold, og vi skal høre fortællingen om, hvordan Klosterlund Museum blev skabt. Måske er noget af det fortalte endda sandt«, lyder det i indbydelsen.

Turen er et samarbejde mellem Klosterlund Museum og John Juul Eriksen.