Medie: Kristian Jensen forlader politik - lokal afløser står til plads i Folketinget

Mediet Altinget skriver, at Kristian Jensen (V) forlader politik for at blive politisk udpeget ambassadør

8. marts 2021, 11.36

Foto: Flemming Hansen

HERNING Ifølge Altinget bliver tidligere udenrigsminister og næstformand i Venstre Kristian Jensen tirsdag præsenteret som ambassadør for regeringen, og samtidig forlader han politik.

Mediet skriver, at han skal være med til at sikre, at Danmark får en plads i FN’s Sikkerhedsråd i 2025-2026.

Hverken Kristian Jensen eller Udenrigsministeriet ønsker ifølge Altinget at kommentere på udpegelsen, der ikke er meldt officielt ud.

- Det ville da glæde mig umådeligt meget at blive ambassadør, men jeg har ikke nogen kommentarer til alle de gætterier, der er om, hvad jeg skal lave og ikke skal lave, siger Kristian Jensen til Altinget.

Udnævnelsen sker, efter at regeringen i sidste uge ændrede på reglerne, så det er blevet muligt at udpege personer, der ikke er diplomater, til diplomatposter.

Herning Folkeblad har forsøgt at få en kommentar fra Kristian Jensen.

Opdateret klokken 12.04: Kenneth Mikkelsen, som er direktør for Erhversrådet Herning & Ikast-Brande, fik i 2019 lige nøjagtig ikke nok stemmer til at komme på tinge, og han besluttede sig derfor for at stoppe som folketingskandidat for Venstre. Han er dog fortsat Venstres 1. suppleant til Folketinget, som betyder, at han - hvis Kristian Jensen trækker sig - står til at overtage pladsen.

Da Folkebladet fanger ham på telefonen, har han netop hørt rygterne og læst Altingets artikel, men han har endnu ikke gjort sig nogle tanker om det.

- Som i overhovedet ikke, og så vidt jeg ved, er det heller ikke blevet bekræftet, siger Kenneth Mikkelsen til Herning Folkeblad.

Kristian Jensen trak sig fra posten som næstformand i Venstre i august 2019 oven på et voldsomt opgør i partiet, hvor også daværende formand Lars Løkke Rasmussen trak sig.

Han mistede efterfølgende i en periode alle sine ordførerskaber og udvalgsposter, da han uden at have clearet det med den nye formand, Jakob Ellemann-Jensen, til Jyllands-Posten delte tanker om reformarbejde med Socialdemokratiet.

Siden da har han fået enkelte poster tilbage, men har ellers ikke haft en særligt prominent rolle på Christiansborg.

/ritzau og mht

Læs denne artikel med Kenneth Mikkelsen fra 2019:
Efter valgnederlag: Kenneth Mikkelsen genopstiller ikke til Folketinget
+Abonnement
Fik du læst:
Kristian Jensen om Støjberg-exit: Nu kan både Venstre og Inger komme videre
+Abonnement

Indlæser debat...