Udvist FCM-anfører efter Ajax-nedtur: Alt for stor forskel i hele kampen

Erik Sviatchenko så rødt i overtiden mod Ajax, der - erkendte han - var klasser over »ulvene«

25. november 2020, 23.14

Erik Sviatchenko og FCM tabte fuldt fortjent 1-3 i Amsterdam, hvor anføreren tillige blev udvist i overtiden. Dermed er midtstopperen færdig i Champions League-sæsonen. Foto: Ritzau Scanpix

FODBOLD FC Midtjyllands anfører Erik Sviatchenko erkender efter kampen mod Ajax, at der var klasseforskel mellem Amsterdam-giganten og FCM-mandskabet. I den hollandske hovedstad slap »ulvene« dog nådigt med et nederlag på 1-3 på Johan Cruijff Arena.

- Det var bare ikke godt nok, og der var alt for stor forskel i samtlige 90 minutter, siger FCM-kaptajnen i et interview med tv-kanalen 3+.

- Inden kampen sagde vi, at vi havde en god tro på tingene, men vi fik ikke vist de ting, vi gerne ville, og vi fik ikke sat os på kampen på noget tidspunkt. De var rigtigt meget bedre end os i dag, men vi var heller ikke på det niveau, vi gerne ville have været, siger Erik Sviatchenko til kanalen.

Ved pausen var stillingen 0-0, ikke mindst som følge af flere store redninger fra FCM-keeper Jesper Hansen, der havde en travl aften i Amsterdam, hvor angrebene fra hjemmeholdet bølgede ned mod den midtjyske defensiv.

Men i begyndelsen af anden halvleg chokstartede Ajax via to lynscoringer fra Ryan Gravenberch og Noussair Mazraoui. Senere scorede også David Neres, men FC Midtjylland fik reduceret på straffespark ved Awer Mabil.

I overtiden blev Erik Sviatchenko ovenikøbet udvist efter at han bremsede en omstilling fra David Neres. Dermed er anføreren i karantæne i de sidste to Champions League-gruppekampe mod Atalanta og Liverpool.

- Jeg er selvfølgelig ærgerlig, for det var en refleks til sidst. Jeg ville ønske, jeg kunne skrue tiden tilbage i 10 sekunder. Jeg havde håbet, at jeg kunne slippe med gult, men det blev altså til rødt, siger FCM-midtstopperen til 3+.