Alsidigt FCM-talent: Jeg minder lidt om Alaba

U18-landsholdsspilleren Kristoffer Lund Hansen kan både spille back og midterforsvarer på FCM’s U19-hold

14. februar 2020, 16.12

Kristoffer Lund Hansen. Foto: Henrik Ole Jensen

1. Hvilken kvalitet er du mest glad for ved dig selv - på og uden for banen?

På banen har det altid været min hurtighed og har med årene udviklet en stærk springstyrke, som hjælper mig i hovedstødsdueller. Jeg sætter også stor pris på min aggressivitet og fightervilje, som har hjulpet mig gennem mange kampe.

Uden for banen vil jeg selv sige, at jeg er en meget glad dreng med mange gode og sociale bånd med holdkammerater. Til sidst er min evne til at forberede mig til træning og kamp også en kæmpe fordel for mig.

2. Hvad vil du gerne forbedre i dit spil?

Mit tekniske niveau vil jeg gerne forbedre. Det er primært mine indlæg og diagonaler med begge ben. Så kan man selvfølgelig også altid forbedre det generelle som førsteberøringer og afleveringer og overblik nede fra bagkæden og på kanterne.

3. Hvilken velkendt fodboldstjerne minder lidt om dig og hvorfor?

David Alaba synes jeg, jeg minder lidt om. Det er fordi, at han både kan spille midterforsvar og back.

4. Hvad er det bedste ved FC Midtjylland?

Seriøsiteten i alt, hvad FCM foretager sig. Både til træning, hvor vi har et vildt godt træningsmiljø med videogennemgang, og kampe og samarbejdet med skolen. Så er fællesskabet også vildt godt. Alle snakker med alle. Det gælder både, hvis man er i starten af akademitiden og op til Superligaen.

5. Hvilken holdkammerat taler du mest med?

Oliver Sørensen. Mit venskab med ham er bare blevet unikt gennem årene. Vi startede rejsen til FCM sammen og udlever stadig drømmen sammen. Vi har fulgtes ad gennem alle årene, og vi hjælper altid hinanden, når vi har behov for det. Oliver har altid været god til at vejlede og supervisere mig, når jeg har haft behov for det.

6. Hvordan ser en god fridag ud for dig?

Jeg sover længe, står stille og roligt op og spiser en dejlig stor morgenmad. Derefter tænder jeg computeren og spiller spil en stor del af dagen. Hen på eftermiddagen begynder jeg at samle op på det, jeg mangler at få lavet. Det praktiske. Og sørger egentlig bare for at være færdig i god tid, så jeg kan slappe af i sengen og se tv om aftenen. Mine fridage indeholder generelt mange måltider.

7. Hvad er din dårligste vane?

En tendens til at begynde at spise usundt, når jeg møder en skade eller en meget negativ oplevelse.

8. Hvad ved få mennesker om dig?

At jeg overtænker meget og stiller mange spørgsmål. Jeg er den type person, som skal være 100 procent sikker inden for bestemte ting, før jeg kan føle, at jeg kan arbejde videre.

9. Hvem er dit forbillede i fodboldverdenen og hvorfor?

Jeg har altid set op til Carles Puyol (tidligere FC Barcelona og Spanien, red.). Han var supergod og rutineret i slutningen af sin karriere, og så var han en, som var vildt respekteret. Det var han på grund af hans væremåde, hvordan han behandlede andre og hans professionalisme.

10. Hvilken klub holder du med - ud over FC Midtjylland?

Jeg holder som sådan ikke rigtigt med nogen klub. Jeg er for det meste neutral omkring sådan noget, men har altid fulgt FC Barcelona, så hvis jeg skulle beslutte mig, så er det dem.