Nekrolog over Kirsten Kortegaard: Altid klar med omsorg og nærvær

13. februar 2021, 06.48

Kirsten Katrine Kortegaard. Foto: Privatfoto

NEKROLOG Kirsten Katrine Kortegaard er stille sovet ind i sit hjem på Bøgildlund. Hun blev 86 år.

Kirsten Katrine Kortegaard var gift med sognepræst Herluf Kortegaard, der var ansat ved Ikast Kirke fra 1973 og 20 år frem.

Hun var aldrig selv på lønningslisten, men var indbegrebet af en præstekone, der i stort set alle døgnets timer stod klar til tage sig af sognets beboere, når de henvendte sig. Om de havde de brug for en snak, en kop kaffe, eller blot var stemmen i telefonen, så var Kirsten Kortegaard nærværende og til stede.

Hun var oprindelig fra Nordjylland, men flyttede med ægtemanden og datteren Anette, der i dag er sognepræst ved Silkeborg Kirke, til Ikast i 1973.

Kirsten Kortegaard var hurtigt engageret i lokalsamfundet og specielt det kirkelige arbejde - blandt andet i Kirkecentret, og det i en sådan grad, at parret bevidst valgte at blive boende i byen, da de blev pensionister. Bekendtskabskredsen og Ikast var blevet for en del af hendes og mandens liv til, at de kunne flytte.

Kirsten Kortegaard havde forskellige sysler, men var specielt glad for at deltage i gode foredrag.

Hun var meget opmærksom på at holde fast i sine familiære bånd i det nordjyske, og prioriterede tid på at holde sig opdateret på familiens ve og vel.

Lokalt var hun også meget favnede og var for mange mennesker det, man i dag vil kalde en besøgsven. Hun kerede sig om sine medmennesker, besøgte dem, og var også i sit eget hjem, særdeles gæstfri og aldrig bleg for at byde en kop kaffe.

Hendes mand var, efter embedet ved Ikast Kirke, sygehuspræst i seks år,og selvom han officielt var gået på pension, så fortsatte hun ufortrødent sit arbejde med blandt andet at vise sin deltagelse, når folk mistede deres kære.

Herluf Kortegaard udgav i forbindelse med sit arbejde på sygehuset en lille foder med titlen »Savn«, og den sendte Kirsten Kortegaard gerne ud til sognebørnene for på den måde at vise sin deltagelse i deres sorg og savn af kære.

Kirsten Kortegaard blev ramt af Parkinsons sygdom og nød i mange år stor omsorg i hjemmet, men efterhånden som sygdommen tog magten, flyttede hun ind på plejecentret Bøgildlund. Hun kæmpede bravt for at holde sig i gang, og nød godt af både fin og kærlig pleje på Bøgildlund, hvor hun sov stille ind.

Hun efterlader sin mand, Herluf Kortegaard, datteren Anette Kortegaard og fire børnbørn. - lak